سالاد گندم و پسته
میزان سرو: 4 الی 6 نفر
مواد لازم:
- پسته (خرد شده): 5 قاشق سوپ خوری
- گندم: یک پیمانه
- برگ ریحان: 3 عدد
- برگ چغندر: 3 عدد
- انار: یک عدد
- لیمو سنگی: یک عدد
- آب انار: 3 قاشق سوپ خوری
- روغن زیتون: 5 قاشق سوپ خوری
- نمک: به مقدار لازم
گندم را چند ساعت در آب قرار دهید تا خیس بخورد، سپس آن را بپزید و آبکش کنید. گندم پخته، پسته، برگ ریحان، برگ چغندر خرد شده، دانه های انار، آب انار، آب لیموترش، روغن زیتون و نمک را در ظرف مناسبی با هم مخلوط کرده و سپس سرو کنید.
پلوی مرغ و پسته
میزان سرو: 5 نفر
مواد لازم:
- ران مرغ: 5 عدد
- روغن زیتون: 3 قاشق سوپ خوری
- رب گوجه فرنگی: یک قاشق سوپ خوری
- فلفل سیاه (پودر شده): یک قاشق چای خوری
- فلفل قرمز (پودر شده): یک قاشق چای خوری
- نمک: به مقدار لازم
- کره: 2 قاشق سوپ خوری
- روغن زیتون: 2 قاشق سوپ خوری
- پیاز (ریز خرد شده): یک عدد
- سیر (ریز خرد شده): 2 حبه
- برنج: 2 پیمانه
- پسته (خرد شده): 45 گرم
- زرشک: 2 قاشق سوپ خوری
- زردچوبه: یک قاشق چای خوری
- زنجفیل (پودر شده): یک قاشق چای خوری
- زیره (پودر شده): یک قاشق چای خوری
- فلفل سیاه (پودر شده): یک قاشق چای خوری
- پرتقال: یک عدد
- آب: سه پیمانه
- نمک: به مقدار لازم
- پسته (خرد شده): 2 قاشق سوپ خوری
1. ابتدا روغن زیتون، رب گوجه فرنگی، فلفل سیاه، فلفل قرمز پودر شده و نمک را با هم مخلوط کنید. ران های مرغ را به این مخلوط آغشته کنید و حداقل 30 دقیقه در یخچال قرار دهید تا مزه دار شوند.
6. پس از گذشت 3 دقیقه، آب، آب یک عدد پرتقال و مقداری نمک اضافه کنید. ظرف را از روی حرارت بردارید و مواد را به داخل یک ظرف فر (اندازه متوسط) انتقال دهید. ران های مرغ را روی مواد بچینید و ظرف را در فر از قبل گرم شده با دمای 180 درجه سانتیگراد (350 درجه فارنهایت) قرار دهید تا ران ها پخته و برشته شوند. روی پلو پسته خرد شده بپاشید و سرو کنید.
میگو با سس پسته
میزان سرو: 4 نفر
مواد لازم:
- پسته (خرد شده): 2 قاشق سوپ خوری
- میگو: 500 گرم
- روغن زیتون: 3 قاشق سوپ خوری
- پاپریکا: یک قاشق چای خوری
- کره: یک قاشق سوپ خوری
- پسته (ریز خرد شده): 2 قاشق سوپ خوری
- روغن زیتون: 2 قاشق سوپ خوری
- سیر (ریز خرد شده): یک حبه
- زنجفیل (پودر شده): یک قاشق چای خوری
- فلفل سیاه (پودر شده): به مقدار لازم
1. برای تهیه سس، پسته ریز خرد شده، روغن زیتون، سیر ریز خرد شده، زنجفیل و فلفل سیاه پودر شده را در ظرف مناسبی با هم مخلوط کنید و کنار بگذارید.
نکته:
سیخ های چوبی را از قبل چند ساعت در آب قرار دهید. می توانید میگوها را به جای سرخ کردن در گریل کباب کنید.
خورشت پسته
مواد لازم
پسته نیم كیلو (مغز شده و آسیاب كرده)
گوشت نیم كیلو (گوسفندی بدون چربی(خورشتی))
پیاز 1 عدد
روغن به میزان لازم
آبغوره نصف پیمانه
شكر 2 قاشق غذاخوری
نمك به میزان لازم
فلفل به میزان لازم
طرز تهیه
1- ابتدا مغز پسته آسیاب کرده را به همراه 6 پیمانه آب ولرم مخلوط کنید و هم بزنید.
2- مانند خاکشیر موقع شستن چند بار از یک ظرف به ظرف دیگر بریزید و پوست های پسته را که تهنشین میشوند دور بریزید.
3- اگر از پستهی پوست شده و یا خلال پسته استفاده میکنید این کار لازم نیست و خورشت سبزتری خواهید داشت.
4- پیاز را بسیار ریز كرده و به همراه کمی روغن تفت دهید و گوشت را خورشتی خرد كرده و در آن بریزید و قدری تفت دهید تا رنگ گوشت برگردد.
5- پسته ها را به گوشت و پیاز اضافه کنید.
6- فلفل و آب خورشت را اندازه کنید (شبیه به فسنجان گردو)
7- وقتی گوشت خورشت نیم پز شد نمک خورشت را اندازه کنید و بعد از پختن گوشت، آبغوره و شکر را مخلوط کرده و به خورشت اضافه کنید.
8- بعد از جا افتادن خورشت آن را همراه با چلو سرو کنید.
نكات
1- بهتر است در این خورشت از فلفل سفید استفاده شود.
2- استفاده از كره به جای روغن،خورشت را خوشمزه تر خواهد كرد.
3- می توانید به جای آبغوره از آبلیمو استفاده کنید.
4- شکر خورشت را بسته به ذائقه خود می توانید اضافه کنید. یا آن را حذف كنید.
5- با مرغ یا ماهیچه ی گوساله نیز می توانید این خورشت را طبخ کنید.
6- برای این مقدار خورشت حدودا 8 پیمانه برنج نیاز است.