پخت کیک به شکل انار برای شب یلدا

مردم ایران، شب یلدا دور هم جمع می شوند و این شب را با صرف میوه جشن می گیرند. یکی از میوه های نماد شب یلدا انار است که ظاهر زیبا و خواص بی نظیر آن بر هیچ کس پوشیده نیست. با این میوه خوشمزه می توان انواع کیک و شیرینی را به مناسبت های مختلف و خصوصا شب یلدا درست کرده و در ضیافت شب یلدا از آن استفاده کرد.
انار شب یلدا در قالب کیک انار زیبا
مراسم شب یلدا یکی از مراسم سنتی ایرانیان است که مردم از زمان های قدیم با شور و شوق برگزار می کردند. یلدا به معنای تولد است و منظور از آن ولادت خورشید است، زیرا این شب با انقلاب زمستانی همراه است و از آن به بعد روزها طول تر و شب ها کوتاه تر می شوند.
مردم ایران، شب یلدا دور هم جمع می شوند و این شب را با صرف میوه جشن می گیرند. یکی از میوه های نماد شب یلدا انار است که ظاهر زیبا و خواص بی نظیر آن بر هیچ کس پوشیده نیست. با این میوه خوشمزه می توان انواع کیک و شیرینی را به مناسبت های مختلف و خصوصا شب یلدا درست کرده و در ضیافت شب یلدا از آن استفاده کرد.
ما هم در این مقاله قصد داریم تا شما را با طرز تهیه کیک انار شب یلدا و تزئین آن به شکل انار آشنا سازیم تا شما بتوانید آن را درست کنید و به عزیزانتان هدیه دهید.
مواد لازم برای تهیه این کیک به اندازه 8 انار متوسط ارائه شده، زمان تهیه مواد 10 دقیقه و زمان پخت آن 40 دقیقه است.

  
 مواد لازم برای تهیه کیک انار

 آرد مخصوص کیک  1 پیمانه
 بکینگ پودر  1 قاشق چایخوری
 تخم مرغ  2 عدد
 شکر  3/4 پیمانه
 آب انار  1 پیمانه

طرز تهیه کیک انار

  1. ابتدا فر را روشن کنید و درجه حرارت آن را روی 350 درجه تنظیم کنید تا گرم شود.
  2. آرد و بکینگ پودر را درون ظرفی بریزید و با هم مخلوط کنید.
  3. تخم مرغ ها را در ظرفی بریزید و با همزن آنقدر بزنید تا کف کند.
  4. یک سوم شکر را به تخم مرغ اضافه کنید و هم بزنید و در حالی که همزن روشن است دو سوم دیگر را نیز در دو مرحله اضافه کنید و هم بزنید.
  5. مخلوط آرد و بکینگ پودر را به تدریج به مخلوط تخم مرغ و بکینگ پودر اضافه کنید و هم بزنید.
  6. آب انار را به مایه کیک اضافه کرده و هم بزنید تا خمیر یکدست شود.
  7. برای این کیک بهتر است از قالب کاسه ای استفاده کنید و کف آن را کاغذ روغنی بکشید.
  8. مایه کیک را در قالب بریزید و به مدت 45-30 دقیقه در فری که از قبل گرم کرده اید قرار دهید.
  9. وقتی رنگ کیک قهوه ای شد آن را از فر خارج کرده و اجازه دهید تا خنک شود. کیک انار

 
مواد لازم برای تزئین کیک انار شب یلدا

خامه فرم گرفته 1 کیلوگرم
شکلات تخته ای به مقدار لازم
خمیر فوندانت قرمز به مقدار لازم
براق کننده تمشک به مقدار لازم
پودر قند کمی
دانه های انار به دلخواه

تزئین کیک انار شب یلدا

  1. بر روی یکی از کیک های کاسه ای مقداری خامه قرار داده و با یک پالت یا چاقو صاف کنید، سپس مقداری دانه انار روی خامه بریزید و کیک دیگر را روی آن قرار دهید تا به شکل یک کره کامل شود.مرحله 1 تزئین کیک انار
  2. مقداری خامه روی کیک قرار دهید و با پالت یا یک کارد دور تا دور آن را صاف کنید، طوری که خامه کاملا کیک را بپوشاند و به صورت یک توپ خامه ای درآید.مرحله 2 تزئین انار
  3. کمی پودر قند روی سطح کار بپاشید و خمیر فوندانت را روی آن پهن کنید، برای این کار از وردنه استفاده کنید.
  4. خمیر را با چاقو به شکل یک مستطیل در ابعاد 5 در 3 سانتی متر برش بزنید و از ضلع 5 سانتی به شکل دالبور درآورید.
  5. خمیر دالبوری را به شکل استوانه لوله کنید و لبه های آن را با کمی آب خیس کنید تا به هم بچسبند و سپس آن را روی کیک قرار دهید.تزئین کیک انار
  6. براق کننده را با کمی آب مخلوط کنید تا به غلظت مناسب برسد. غلظت براق کننده باید به اندازه ای باشد که راحت روی کیک شره کند، نه باید زیاد غلیظ باشد و نه خیلی رقیق.
  7. براق کننده را داخل قیف ریخته و آن را روی کیک بریزید.تزئین کیک با براق کننده
  8. پس از اینکه دور تا دور کیک را کامل با براق کننده پوشاندید، آن را به ظرف مورد نظر منتقل کنید.
  9. شکلات تخته ای را آب کنید (آموزش آب کردن شکلات را در تزئین کیک با کاکائو و شکلات ببینید)، آن را در قیف بریزید و به شکل خطوط باریک و به اندازه 2 سانتی متر روی کاغذ روغنی بریزید و در فریزر قرار دهید تا سفت شود، سپس آنها را از کاغذ روغنی جدا کنید و برای تزئین گل انار در داخل فوندانت قرار دهید.
  10. کیک انار آماده است می توانید آن را با دانه های انار و یا گل های زیبا تزئین کنید.

انار شب یلدا در قالب کیک انار زیبا

نکات تکمیلی در تهیه کیک انار شب یلدا

  • استفاده از دانه انار در بین کیک دلخواه است ولی کیک را خوشمزه تر می کند.
  • برای تزئین روی کیک می توانید به جای خامه از خمیر فوندانت استفاده کنید.
  • فر را قبلا گرم و آماده کنید.
  • آردی که برای کیک استفاده می کنید از بهترین نوع آن و نرم و سفید و تازه باشد.
  • قالب را روی پنجره اول فر از طرف پائین قرار دهید.
  • در حین پخت کیک به هیچ وجه در فر را باز نکنید.
  • پس از اتمام زمان پخت برای اطمینان از پخته شدن کیک، یک چنگال در کیک فرو کنید اگر مایه کیک به آن نچسبد نشان دهنده این است که کیک پخته است در غیر اینصورت اجازه دهید کیک چند دقیقه دیگر در فر باقی بماند.
0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest

0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x