روش درست کردن سس فرانسوی

سس‌ فرانسوی با استفاده از نشاسته یا آرد که در کره تفت داده شده غلیظ می‌شود و شامل امولسیون ناپایدار روغن، سرکه و چند ادویه است که گاهی برای پایداری امولسیون به آن پکتین یا صمغ‌های گیاهی نیز می‌افزایند.

 

 

http://dl.oghyanos.ir/uploads/146564589180261.jpg
سس فرانسوی با طعمی خوش و معطر، نمادی از یک غذای فرانسوی با ترکیبی از گیاهان سبز و مخلوط رب گوجه فرنگیست.
این سس هیجان‌انگیز همراه سالاد و غذاهای سرد به عنوان چاشنی انواع استیک، مرغ و انواع غذاهای گوشتی استفاده می‌شود.

 
مواد لازم برای تهیه سس فرانسوی: 

 آب 1/2 پیمانه
سرکه( سرکه بالزامیک یا ساده یا سرکه سیب )1/2 پیمانه
پودر عصاره مرغ خرد شده به جای پودر آرومات1 عدد
   سس خردل فرانسوی یا خردل دیژون یک ق غ
 روغن زیتونیک پیمانه
نمک و فلفلبه اندازه تمایل

نکته : در صورت تمایل سس سویا و … یا چند ق غ یا آب پرتقال میتوانید اضافه کنید ولی سس سویا هرچند مزه خوبی به آن میدهد ولی رنگ سس را تیره میکند .اگر سس سویا اضافه میکنید از نمک صرفنظر کنید زیرا پودر مرغ و سویا نمک دارند . به جای خردل میتوانید از عصاره قره قوروت یا عصاره تمرهندی Tamrind استفاده کنید ولی رنگ طلایی زیبای خردل را نخواهد داشت .

طرز تهیه  سس فرانسوی:
1) ابتدا آب را داخل مخلوط کن بریزید و سپس سرکه را اضافه کنید و بعد خردل را ریخته و مخلوط کن را روشن کنید تا مخلوط ترکیب شود . اکنون پودر عصاره مرغ را بریزید . در سس فرانسوی از پودر آروما استفاده میشود که وارداتی است و شاید در درسترس نباشد . خردل مانع از بریدن سس میشود و باعث ترکیب آب و سرکه با روغن زیتون میشود .در حالت عادی روغن با مایعات ترکیب نمیشود و آب زیر و روغن روی ترکیب می ایستد . سس خردل رل کاتالیزور این سس را ایفا میکند .
2) پس از آن روغن زیتون را آرام آرام در حین اینکه مخلوط کن روشن است از بالا داخل ظرف مخلوط کن میریزیم . بعد نمک و فلفل در صورت تمایل اضافه میکنیم .
نکته : مهم همگن بودن سس است که نبرد و روغن از سس جدا نباشد . این کار با استفاده از مخلوط کند و آرام آرام ریختن روغن زیتون ممکن است درست شبیه حالتی که مایونز تهیه میکنیم .
آیا میدانستید که:
به عنوان چاشنی انواع سالاد، استیک، مرغ و انواع غذاهای گوشتی استفاده می گردد.
کالری سس فرانسوي :
هر قاشق سوپ خوري سس فرانسوی هفتاد و پنج گرم كالري انرژي دارد.
 سس فرانسوی خانگی:
سس مایونز را همراه با سس گوجه فرنگی , شکر , سرکه , نمک و فلفل مخلوط کرده سس فرانسوی بدست می آید . این سس بمصرف سالاد های سبز که بیشتر کاهو و کلم دارند میرسد. مصرف این محصول، به دلیل استفاده از تخم­مرغ برای افرادی که کلسترول بالا دارند مناسب نمی­باشد. همچنین این محصول علاوه بر تخم مرغ حاوی پودر خردل و گوجه فرنگی بوده، لذا برای افرادی که به این مواد حساسیت دارند، توصیه نمی­گردد.

http://dl.oghyanos.ir/uploads/146564571286961.jpg

 

روشی ساده برای تهیه سس فرانسوی

 

مواد لازم  

مواد لازم

   مقدار

1

سس گوجه

1 قاشق

2

سس مایونز

نصف قاشق چای‌خوری

3

‏روغن زیتون

نصف استکان

4

خردل

١ ‏قاشق چای‌خوری

5

‏آب‌لیمو

1 قاشق مرباخوری

6

نمک، فلفل

به مقدار لازم

طرز تهیه

‏سس گوجه‌فرنگی و سس مایونز را کاملاً باهم مخلوط می‌کنیم. روغن زیتون و آب‌لیمو را کم‌کم به آن افزوده و در انتها نمک و فلفل و خردل را اضافه می‌کنیم تا سس کاملاً غلیظ شود.

http://dl.oghyanos.ir/uploads/146564585132571.jpg

روشی دیگر و ساده برای درست کردن سس فرانسوی

 

مواد لازم :
یک فنجان روغن سالاد
سه چهارم فنجان شکر
یک فنجان کچاپ
یک قاشق چای خوری فلفل قرمز
یک قاشق چای خوری نمک
یک قاشق سوپ خوری پیاز کاملا خرد شده
یک سوم فنجان سرکه

طرز تهیه :
مواد فوق را با هم ترکیب کرده و به مدت دو دقیقه در مخلوط کن بریزید تا سسی یک دست و یکنواخت به دست بیاید .

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest

0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x