4 روش کاشتن ناخن و عوارض احتمالی آن

4 روش کاشتن ناخن و عوارض احتمالی آن

ناخن به عنوان عضوی از بدن ما دارای محاسن و فوائد بسیار زیادی است. این عضو از بدن ما به عنوان عضو بی روح قابلیت تغییر پذیری داشته و با اعمال هنر هایی روی آن به یکی از وجوه زیبایی برای بانوان تبدیل می گردد یکی از هنرهای اعمال شده کاشتن ناخن مصنوعی است.

داشتن دست های زیبا به داشتن ناخن های زیبا وابسته است شاید به همین دلیل است که خانم ها این روزها بیشتر به سمت کاشتن ناخن می روند. معمولا افرادی که ناخن های بد فرم و یا ضعیف و شکننده دارند به سمت کاشتن ناخن می روند و برای افرادی که عادت جویدن ناخن دارند مناسب است و مانع از جویدن ناخن می شود.

کاشتن ناخن یک نوع آرایش و تزیین ناخن است که در آن به چند طریق نوعی از مواد، به شکل ناخن مصنوعی روی ناخن طبیعی فرد به ماندگاری طولانی چسبانده می شود و سطح ناخن را به وسیله ی سوهان برقی می تراشند تا جایی که لایه بسیار نازکی از ناخن باقی بماند.

4 روش کاشتن ناخن و عوارض احتمالی آن

این کار به خاطره این است که زیر مواد مورد استفاده برای کاشتن ناخن که قرار است جای ناخن اصلی فرد را بگیرد برجسته نباشد و طبیعی به نظر برسد زیرا هرچه برجستگی زیر آن کمتر باشد ناخن طبیعی تر به نظر می رسد و در اصطلاح خوب کاشته می شود والبته یک کاشتن ناخن خوب باید ظرافت و زیبایی و دوام بالایی داشته باشد.

موارد کاشتن ناخن

4 روش کاشتن ناخن و عوارض احتمالی آن

به صورت کلی کاشتن ناخن تا حد امکان توصیه نمی شود مگر در موارد خاص اینکه افرادی ناخن هایشان عیب و ایرادی داشته باشد یعنی به صورت ژنتیکی دارای عیب باشند و باز هم در چنین مواردی باید با رعایت تمام نکات ایمنی  و بعد از امتحان همه ی موارد ایمنی کاشتن ناخن انجام دهد.

روش های کاشتن ناخن

4 روش کاشتن ناخن و عوارض احتمالی آن

ناخن های مصنوعی به سه روش تقسیم می شوند:

  • ناخن های از جنس پلاستیک که در فروشگاه های لوازم آرایش هستند (ناخن قالبی)
  • پودر کاشتن ناخن ( ناخن پودری)
  • ژل های UV که طرفداران زیادی هم دارند (ناخن ژله ای)

1. ناخن قالبی

کاشتن ناخن قالبی به این صورت است که مواد کاشتن ناخن را روی ناخن مصنوعی میریزند و سپس مواد ضد قارچ ناخن را روی ناخن های طبیعی قرار می دهند و در نهایت ناخن مصنوعی را روی ناخن طبیعی قرار می دهند و برای مدتی فشار می دهند تا به هم بچسبند. این نوع کاشتن ناخن احتیاجی به سوهان کشیدن ندارد و بعد از مدتی ناخن هوا می گیرد. این نوع کاشتن ناخن بی کیفیت ترین نوع کاشتن ناخن است.

4 روش کاشتن ناخن و عوارض احتمالی آن

ناخن قالبی برای چه افرادی مناسب نیست

کاشتن ناخن قالبی برای کسانی که ناخن های پراکنده دارند و یک شکل نیستند اصلا توصیه نمی کنیم. به دلیل قالبی بودن این نوع از کاشتن ناخن باید تمامی ناخن های دو دست به یک شکل باشند در صورتی که یک شکل نباشند کاشت به طور نامرتب انجام می گیرد.

به دلیل ضخیم بودن این نوع کاشتن ناخن، کار از حالت طبیعی خود خارج می شود. این نوع کاشت ناخن را می توان روی ناخن های استاندارد کار کرد. نکته مهمی که باید در نظر بگیریم این است که احتمال هوا گرفتن کاشتن ناخن قالبی خیلی زیاد است و ماندگاری کمتری دارد و در مقایسه با دیگر روش ها مواد بیشتری مصرف می کند.

2. ناخن پودری

4 روش کاشتن ناخن و عوارض احتمالی آن

در ناخن کاشت پودری اول ناخن مصنوعی که همانطور است از اول ناخن طبیعی می چسبد و به اندازه دلخواه کوتاه می شوند و بعد به مواد ضد قارچ  و سپس به مواد کاشت آغشته می شوند. بعد از تمام شدن کار، ناخن به سوهان کاری دقیق و زیاد احتیاج دارد.

به همین دلیل این نوع کاشت ناخن برای کسانیکه که وقت و حوصله ندارند مناسب نیست چون این نوع کاشت ناخن زمان زیادی می برد. ناخن کاشت پودری از لحاظ زیبایی و مقاومت رتبه اول را دربین روش های کاشت ناخن به خود اختصاص داده است.

3. ناخن ژله ای

4 روش کاشتن ناخن و عوارض احتمالی آن

در ناخن کاشت ژله ای بعد از ضد قارچ مواد ژل را روی ناخن ها می گذاریم و بعد برای خشک شدن مواد دست را در دستگاه UV قرار می دهیم. روش کاشت ناخن ژله ای و پودری یکی است و تنها تفاوت آن ها در مواد مورد استفاده است. مواد ژله ای به صورت آماده قابل خرید هستند.

محاسن و معایب ناخن ژله ای

در روش ناخن کاشت ژله ای، ناخن طبیعی هیچ آسیبی نمی بیند زیرا وقتی که ناخن رشد می کند و فرد احتیاج دارد که ناخن هایش راترمیم کند به معنی این است که ناخن های ما سالم هستند و رشد آن ها متوقف نشده است. در برخی مواقع کاشت ناخن  ژله ای برای افرادی که عادت به جویدن ناخن دارند خوب است زیرا به دلیل بدمزگی و کنده نشدن مواد باعث می شود این عادت از سرشان بپرد.

چسب ناخن حساسیت زا نیست ولی ممکن است بعضی به مواد ناخن کاشت حساسیت داشته باشند که در این صورت پوست آن ها دچار اگزما می شود و هر چه سریع تر باید ناخن های خود را بردارند.

4. ناخن میکس

4 روش کاشتن ناخن و عوارض احتمالی آن

در این نوع کاشت ناخن همانطور که از اسمش پیداست ترکیبی از دو نوع کاشت ناخن پودر و ژله ای انجام می شود. در روش میکس بعد از مواد ضد قارچ، کاشت پودری صورت می گیرد و بعد سوهان کشیدن فقط لایه نازکی از ژل ناخن را روی ناخن می گذارند و بعد داخل دستگاه UV  خشک می کنند.

مقایسه روش های کاشت ناخن

روش ناخن کاشت پودری روشی است که در 80 درصد موارد انجام می گیرد. روش ناخن کاشت ژله ای 15 درصد و روش کاشت ناخن دیگر تنها 5 درصد مخاطب دارد. کاشت پودری به نوعی روش کاشت مادر است و بیشتر با کاشت های دیگر ترکیب می شود و دام بیشتری دارد. البته دوام هر روش به نحوه ی اجرای کار بستگی دارد.

روش ناخن کاشت ژله ای  روشی زیبا است که در مناطق شرجی دوام بیشتری دارد ولی اگر مواد کاشت ناخن مناسب باشد در هر هوایی تا یک ماه دوام  دارد.

دلیل ترک خوردن ناخن کاشت شده

4 روش کاشتن ناخن و عوارض احتمالی آن

  • روش کاشت ناخن ژله ای معمولا در مکان های خشک ترک می خورد.
  • روش کاشت ناخن پودری اگر کمتر از حد معمول از مواد استفاده کنند امکان ترک خوردن وجود دارد.
  • اگر بیش از حد سوهان کشی کنند موجب ترک خوردن ناخن می شود.
  • احتمال دارد به مرور زمان مواد مورد استفاده نازک شود که این مورد هم می تواند ناشی از نامرغوب بودن مواد پود مورد استفاده باشد و یا قلموی کار خوب به لیکویید آغشته نشده که در نهایت پودر خیس شده و جذب صدف می شود.

چه کسانی نباید هرگز ناخن کاشت کنند؟

افرادی که بیماری های عفونی و یا قارچی دارند به هیچ عنوان توصیه نمی کنیم که کاشت ناخن انجام دهند زیرا با این کار باعث می شود پیشرفت بیماریشان به چشم نیاید.

4 روش کاشتن ناخن و عوارض احتمالی آن

نکات ایمنی بعد از ناخن کاشتن

  • با اجسامی که آلوده هستند تماس نداشته باشند.
  • مراقب باشند تا به ناخن ها ضربه ای وارد نشود.
  • در کار های روزانه وقتی با مواد شوینده و آب  در تماس هستند تا حد امکان از دست کش استفاده کنند.
  • بدون دستکش هیچوقت با مواد شیمیایی و حلال تماس نداشته باشد.
  • رفتن در آب استخر و حوض های عمومی می تواند باعث تشدید و بروز بیماری های قارچی در ناحیه کاشت ناخن شود.

آلرژی

4 روش کاشتن ناخن و عوارض احتمالی آن

هیچ تفاوتی در نوع ناخن کاشت وجود ندارد فقط ممکن است اندازه حساسیت ها به مواد در افراد متفاوت باشد که در این صورت آن موادری که حساسیت کمتری دارند ارجحیت بیشتری داند.

خطر های کاشت ناخن پا

4 روش کاشتن ناخن و عوارض احتمالی آن

از نظر کلی تفاون چندانی بین ناخن کاشت پا و دست وجود ندارد ولی ناخن های پا به دلیل این که  در طول روز بیشتر در مکان بسته قرار می گیرند آسیب پذیرتر هستند. رعایت بهداشت برای ناخن های پا خیلی سخت از ناخن های دست است و به همین دلیل کاشت ناخن پا خطر بیشتری می تواند  برای ما داشته باشد.

پیشگیری در کاشت ناخن

را های درمان در ناخن کاشت بستگی به نوع آسیبی که به ناخن وارد شده دارد. اگر ناخن عفونت کند با آنتی بیوتیک ها و مواد لازم درمان انجام می شود. اگر جرم ایجاد شود، باید جرم ها پاک شوند. در مورد جدا شدن ناخن هم از سطح  درمان به این صورت است که باید ناخن برداشته شود.

اگر در مراحل اولیه درمان انجام شود ناخن مجدد رشد می کند اما اگر زمان زیادی  گذشته باشد زیر ناخن پوسته هایی به وجود می آید که دیگر مانع از چسبیدن ناخن به پوست می شود. اما عقل حکم می کند که پیش از بروز مشکل جدی باید به فکر پیشگیری باشیم.

عوارض کاشت ناخن

4 روش کاشتن ناخن و عوارض احتمالی آن

جذب مواد شیمیایی با نازک شدن لایه سطحی ناخن

برای اینکه ناخن مصنوعی را روی  ناخن طبیعی بکارند ناخن طبیعی را با سوهان برقی صاف می کنند. این کار باعث می شود لایه سطحی ناخن نازک و ضعیف و آسیب پذیرشود. در این صورت وقتی که مواد شیمیایی ناخن مصنوعی روی سطح نازک ناخن قرار می گیرد، احتمال جذب این مواد سمی روی سطح ناخن و پوست زیاد می شود.

احتمال جدا شدن ناخن از بستر

کاشت ناخن در صورتی که فرد از ناخن های خود استفاده نادرست انجام دهد مانند باز کردن درب قوطی و… این کار ها می توانند مشکل ساز شوند و لایه سطحی ناخن را از بستر جدا می کنند. هرچه ناخن کاشت شده بلند تر باشد احتمال جدا شدن ناخن از بستر بیشتر است.

4 روش کاشتن ناخن و عوارض احتمالی آن

احتمال مسمومیت وابتلا به سرطان ریه

شاید این موضوع  غیر قابل باور باشد، ولی تحقیقات علمی ثابت کرده است  که گازهای سمی که برای ناخن کاشت استفاده می شود می توانند سبب مسمومیت آرایشگر و حتی مشتری شوند. این نوع مسمومیت شبیه به مسمومیت الکلی است که در صورت شدید بودن باعث علایمی مانند اختلالات روانی، خونی، کبدی، قلبی- عروقی و تنفسی می شود. در صورت مواجهه طولانی مدت با این بخار های سمی می تواند زمینه ساز آسم و سرطان ریه باشد.

احتمال اگزما

استفاده از محصولات ناخن کاشت و چسب های ناخن مصنوعی می تواند باعث بروز اگزمای تماسی شود. این نوع اگزما احتمال دارد در بیشتر موارد نوک انگشتان یا هر ناحیه ای که با ناخن مصنوعی در تماس است مانند چشم ها و لب ها را نیز درگیر کند.

اگزمای تماسی ناشی از این ترکیبات معمولا 48 تا 96 ساعت بعد از ناخن کاشت با علائمی مانند سرخی پوست و خارش همراه است و تاول میزند. البته لاک ناخن هم می تواند سبب این قضیه باشد و شما باید به این موضوع توجه کنید.

قارچ بعد از کاشت ناخن 

در بعضی از خانم ها بعد از کاشت، ناخن آن ها اول زرد، قهوه ای و بعد سبز می شود. دلیل این موضوع رشد قارچ های میکروسکوپی است که از کراتین تغذیه می کنند. کراتین بخش سخت ناخن است اما با کاشت ناخن مداوم و استفاده از چسب، کراتین ناخن نازک وضعیف می شود و مقاومت خود را دربرابر قاچ ها از دست می دهد.

4 روش کاشتن ناخن و عوارض احتمالی آن

عفونت قارچی ناخن به شدت واگیر است و از یک نقطه از بدن به سرعت به نقاط مختلف منتقل می شود و می تواند پوست مو را هم درگیر کند. این احتمال وجود دارد که این عفونت اطرافیان فرد را هم بگیرد. درمان عفونت قارچی سخت است و طول می کشد. درمان شامل چند بخش است و حدود 18 ماه طول می کشد.

احتمال عفونت باکتریایی

عفونت باکتریایی می تواند زیر ناخن مصنوعی رشد کند و رنگ این نوع عفونت سبز است و درزیر ناخن های طبیعی بلند هم ممکن است بروز کند، ولی با نفوذ آب داخل ناخن مصنوعی احتمال بالاتری دارد که عفونت باکتریایی ایجاد شود.

مواد  کاشت ناخن سرطان زا هستند؟

مدتی پیش درانگلیس دو نمونه سرطان پوست گزارش شد که دقیقا با ناخن کاشت مرتبط بودند. متخصصان دلیل این موضوع را استفاده از اشعه UV  برای سفت کردن پودر ژله ای  روی ناخن اعلام کردند.

4 روش کاشتن ناخن و عوارض احتمالی آن

یکی از مبتلایان که کاملا سالم بود، 8 جلسه ترمیم کاشت ناخن در طول یک سال  انجام داده بود و نفر دوم که 7 سال  بزرگتر است بعد از 360 جلسه مبتلا شده است.

هرچند که متخصصان سرطان شناسی هنوز هم نمی توانند قطعا ارتباطی بین ناخن کاشت و سرطان اعلام کنند، اما توصیه می کنند تمام کسانی که کاشت ناخن انجام می دهند زیر نظر متخصص پوست باشند تا هنگام بروز هر نوع علائم مشکوک آن را بررسی کنند.

خطر مرگ! یک عارضه ی نادر

از عوارض نادر ناخن کاشت مرگ است که آن هم به دلیل شدت بالای عفونت باکتریایی رخ می دهد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

1 + 14 =