اموزش تصویری تهیه خورش کرفس

http://dl.oghyanos.ir/uploads/1423691604171.jpg

آماده سازی : 120 دقیقه 
پخت : 90 دقیقه

مواد لازم جهت تهیه خورش کرفس برای 4 نفر :

گوشت خورشتی  500 گرم
 ساقه کرفس  2 عدد
 برگ کرفس  100 گرم
 جعفری  80 گرم
نعناع 20 گرم
پیاز 2 عدد
سیر 2 حبه
* آبغوره به میزان لازم
آب جوش 2-3 لیوان
روغن به میزان لازم

 

* چاشنی آبغوره (میتونید رب گوجه هم کمی با پیازداغ تفت بدین و بریزین)

طرز تهیه خورش کرفس :

کرفس یک سبزی مقوی و خوشبو هست که خورشت آن خیلی خوشمزه می شود !

خورش کرفس هم دستورای مختلفی دارد . البته از نظر نوع چاشنی !

مثلا بعضی ها به عنوان چاشنی داخل خورش کرفس رب گوجه کمی می ریزند و رنگ آن یک خورده به قرمزی می زند . بعضی ها آب نارنج یا آبغوره . بعضی ها آلو می ریزند و کمی شیرین می شود . بعضی ها لوبیا می ریزند مثل قورمه سبزی شود .

به هر حال من فقط این مدل را می پسندم . البته با یک قاشق چایخوری رب هم موافقم .ولی این روش زیر را خیلی دوست دارم. امتحان کنید.

خب، اولا کرفس ها را که خریدید ، ساقه های آن را تمیز کنید. ساقه های لوله ای و نازک و تو خالی آن را جدا کنید ، فقط ساقه های نعلی شکل پایین آن را “اول بشویید” و بعد یک دست و ریز خرد کنید.
بعضی ها دوست دارند مورب و درشت تر برش بزنند . این هم می شود .

من 2 تا بوته کرفس خریده بودم .حالا بریزید تو روغن و در تابه یا قابلمه را 10 دقیقه بگذارید و بعد بردارید.

http://dl.oghyanos.ir/uploads/1423691652821.jpg

تقریبا آخرهای آن این شکلی می شود.

http://dl.oghyanos.ir/uploads/1423691654042.jpg

حالا می رویم سراغ سبزی:

http://dl.oghyanos.ir/uploads/1423691655183.jpg

برگهای کرفس را می شوییم .

اندازه ها داخل عکس کاملا مشخص است.
به اندازه ی نصف برگ های کرفسمان ، جعفری می ریزیم.
به اندازه ی نصف جعفری هم ، نعنا !
نعنا را زیاد نریزید که تلخ می کند.

برای لعاب دارشدن خورش، چند تا از آن لوله های توخالی کرفس را هم با سبزی آن مخلوط می کنیم و با سبزی خرد کنی خردشان می کنیم . باید از سبزی قورمه کمی درشت تر باشد.

سبزی باید خشک خشک شود. بعد آن را خردش کنید . و گرنه له می شود .

و حالا سبزی را با روغن خوب تفت می دهیم .

http://dl.oghyanos.ir/uploads/1423691795051.jpg

تا اینجای کار، ما سبزی را آماده کردیم. می توانید اضافه آن را در فریزر بگذارید. سبزی جدا، ساقه جدا.

حالا میریم سر گوشت :

گوشت را با 2 حبه سیر و کمی پیاز داغ و زردچوبه  کمی روغن می گذاریم در قابلمه و در آن را می بندیم . هم تفت می خورد، هم آب پس می دهد و در آب خودش نیم پز می شود. من یک تکه  گوشت چربی دار هم انداختم که خوشمزه تر کند .

http://dl.oghyanos.ir/uploads/1423691796052.jpg

گوشت که نیم پز شد، حبه سیر ها را در می آوریم ، آب جوش به اندازه 2-3 لیوان + پیاز داغ و زردچوبه که با پیاز داغ تفت خورده اضافه میکنیم .

http://dl.oghyanos.ir/uploads/1423691797343.jpg

اگر می خواهید رب بزنید ، همین جا اول با پیاز داغ تفت بدهید بعد بریزید. من رب نمی ریزم . نمک را الان می توانیم اضافه کنیم . زودتر نریزید که باعث می شود گوشت سفت شود و دیر بپزد.
حدود یک ساعتی که گذشت. سبزی و ساقه های سرخ شده را همراه نمک و آبغوره  (یا هر چاشنی ترش دیگری،(من آبغوره را ترجیح می دهم)اضافه می کنیم.

http://dl.oghyanos.ir/uploads/1423691798484.jpg

 

http://dl.oghyanos.ir/uploads/142369179965.jpg

 

اگر آب آن کم بود. کمی اضافه کنید. اگر چه حواستان باشد ساقه های کرفس خودشان آب می اندازند .
دیگه در آن را بگذارید تا با شعله کم قل های کوچک بخورد .

http://dl.oghyanos.ir/uploads/1423691944861.jpg

http://dl.oghyanos.ir/uploads/1423691945832.jpg

http://dl.oghyanos.ir/uploads/1423691946983.jpg

 

beryooni.com

 

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest

0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x