گرافن مادهای تخت و تکلایه متشکل از اتمهای کربن است که در یک شبکه دوبعدی به هم متصل شدهاند؛ این ماده دارای ضخامت یک اتم با ویژگیهای منحصربه فرد است و به دلیل ضخامت کم، این ماده را به عنوان باریکترین ماده جهان نیز میشناسند.
با این حال در ماه گذشته دو نشریه بسیار متفاوت، خواص دیدنی و جذاب گرافن را ذکر کردند و مقالهای در مورد گرافن توسط دانشمندان و مهندسان دانشگاه رایس و دانشگاه ماساچوست نوشته و منتشر شد.
گرافن از شیشه شفافتر است و در مقابل ضربه، گرما و رطوبت فوقالعاده مقاوم است و یکی از ویژگیهای آن، انعطاف پذیری گرافن است؛ مقاومت گرافن واقعاً شگفتانگیز است به طوری که گرافنی با ضخامت یک کیسه پلاستیکی میتواند در برابر 2 تن مقاومت داشته باشد؛ درجه حرارت آن 3900 درجه سانتی گراد است یعنی بیش از دو برابر شیشه (میانگین 1400 درجه سانتی گراد) یا فولاد که (به طور متوسط 1500 درجه سانتی گراد بسته به آلیاژ) است؛ بنابراین این ماده به راحتی میتواند مواد مذاب را تحمل کند.
استفاده از گرافن در WIFI سرعت ارتباط را 100 برابر سریعتر میکند؛ در تحقیقات فضایی به دلیل قدرت و مقاوم بودن آن در خلأ و حرارت شدید قابل استفاده است؛ به گفته «میچیوکاکو» فیزیکدان، از گرافن میتوان در تجهیزات شاتل فضایی استفاده کرد.
این فناوری نوآورانه قرن 21 است که کاربردهای بیشماری دارد.