اختراع لیوان هایی برای نوشیدن مایعات در فضای بدون جاذبه

یکی از مشکلات فضانوردان در فضا عدم توانایی نوشیدن مایعات در خلا است که حال دانشمندان با کمک پرینتر 3 بعدی فنجان‌هایی مخصوص نوشیدن در فضا هر یک به قیمت 400 دلار تولید کرده‌اند.

 

http://dl.oghyanos.ir/uploads/1427063442961.jpg

نوشیدن مایعات در فضا به دلیل عدم وجود جاذبه به قدری سخت است که دانشمندان برای مهار این مشکل نوعی لیوان فضایی ابداع کرده‌اند.

کارشناسان در یک طرح ابداعی نسل جدیدی از بطریها و لیوانهای مخصوص نوشیدن انواع مایعات را در فضا و در گرانش صفر تولید کرده‌اند.

گفتنی است یکی از مشکلات فضانوردان در فضا عدم توانایی نوشیدن مایعات در خلا است که حال دانشمندان با کمک پرینتر 3 بعدی فنجان‌هایی مخصوص نوشیدن در فضا هر یک به قیمت 400 دلار تولید کرده‌اند.

بررسی‌ها نشان می‌دهند این فنجان‌ها مخصوص نوشیدن مایعات توسط فضانوردان گردشگران و توریست‌های فضایی و در نهایت ساکنین آینده سیارات منظومه شمسی ساخته شده است.

مشکل اصلی فضانوردان برای نوشیدن مایعات در فضا عدم وجود جاذبه است که سبب می‌شود مایع به هم چسبیده تشکیل حبابهایی سفت و فشرده را دهند.

این فنجانها توسط پرینتر 3 بعدی و در عرض 15 ساعت ساخته می‌شود و کارشناسان در نظر دارند چاپگر سه بعدی را به ایستگاه‌ فضایی بین‌المللی برای ساخت ملزومات مورد نیاز فضانوردان انتقال دهند.

اساس این فنجانها وجود نوعی نی در بدنه آنها است که به کاربر کمک می‌کند نوشیدنی‌ را با دهان خود ببلعد بدون آنکه سبب ایجاد حباب و سختی در بلعیدن شود.

به تازگی محققان در طرح مشابه در کالج MASECH و دانشگاه ایالتی پرتلند فنجانی مخصوص نوشیدن قهوه طراحی کرده بودند که دارای نوعی بدنه شیشه‌ای ساخته شده با پرینتر سه بعدی بود.