یکشنبه , 9 اردیبهشت 1403

چطوری کوفته آلو شیرازی درست کنیم

http://dl.oghyanos.ir/uploads/14621940511581.jpg

 

طرز تهیه کوفته آلو شیرازی

 

کوفته آلو شیرازی یک غذای خوشمزه است که می توانید برای وعده ناهار یا شام درست کنید.

 

مواد لازم:

ماست پر چرب کم نمک ۵۰۰ گرم ماست
کره نرم ۵۰ گرم
تخم مرغ ۲ عدد
آرد ۲۰۰ گرم
گندم آسیاب شده ۸۰ گرم
نمک به مقدار لازم
آلو ۲۴ عدد
قند ۲۴ عدد
برای کره خشخاش به مقدار لازم
کره ۱۰۰ گرم
شکر ۴ قاشق غذاخوری
خشخاش ۴۰ گرم

 

طرز تهیه کوفته آلو شیرازی :

ماست را با کره، تخم مرغ و کمی نمک خوب قاطی کنید، بعد با آرد و گندم آسیاب شده ورز دهید تا خمیر شود.

به مدت ۲۰ تا ۲۵ ذقیه در یخچال قرار دهید. در این بین آلهای شسته شده را به دو قسمت تقسیم کنید.

هسته را درآورد و جای هسته را با یک حبه قبد پر کنید. در قابلمه بزرگی آب را با کمی نمک به جوش بیاورید.

خمیر را به ۴ قسمت مساوی تقسیم کنید، هر کدام از قسمت ها را روی تخته آرد زده شده.

به قطعات استوانه ای شکل ۳ سانتی درآورده و هر کدام را به ۶ قسمت تقسیم کنید. به طوری که در آخر ۲۴ کوفته به دست آید.

با دست های آردی هر کدام از قطعات خمیر را به آرامی دور آلو گلوله کنید. گلوله ها )کوفته ها( را در آب جوش بیاندازید.

بهتر است گلوله ها را در دو مرحله در آب چوش بیاندازید. گلوله ها نباید زیاد پخته شود. وقتی در روی آب شناور شدند.

شعله گاز را کم کنید و بگذاریید به مدت ۱۰ دقیقه بپزد. در این میان کره و شکر را در ماهیتابه کوچکی کاراملیزه کنید.

خشخاش را به آن اضافه کرده، کوفته ها را با کف گیر از قابلمه درآورده و در بشقابی قرار دهید.

 

توصیه :

به جای خشخاش می توانید آرد سوخاری یا مخلوط شکر و دارچین استفاده کنید.

 

خواص ماست :

ماست انواع کوفته – بسیار خوبی برای جذب پروتئین است. در هر250 میلی لیتر ماست تقریبا 14- 10 گرم پروتئین موجود می‌شد، که تقریبا برابر با 20 درصد نیاز روزانه است.ماست می‌تواند باعث کاهش کلسترول خون شود. این ممکن است به علت تأثیر فعالیت باکتریهای زنده و سهولت متابولیسم کلسترول باشد.در کودکانی که دچار بیماری سوء جذب هستند، ماست به جذب دو ترکیب مهم غذایی پروتئینها و مواد معدنی کمک می‌کند. اسید لاکتیک موجود در ماست باعث سهولت جذب و هضم این ترکیبات مغذی می‌شود.