برگ انجیری گلی مناسب برای منازل و نا مناسب برای ادارات ودفاتر و شرکت ها می باشد. چند گونه از فیلودندرون با برگهای پهن و بریدگی های عمیق در گلفروشی ها موجود است که همه آنها تحت نام برگ انجیری به فروش میرسند.
ولی در گیاه شناسی که اساس طبقه بندی روی گل و دستگاه زایشی است ممکن است دو گیاه ظاهرا مشآبه دو نام مختلف را به خود اختصاص دهند، بر هر صورت آن گیاهان با هر نامی که عرضه گردند در این نیازها مشترکند. هوای گرم و مرطوب ایده آل آنها ست، تغییرات درجه حرارت را به راحتی میپذیرند، ریشه های هوایی آنها احتیاج به تغذیه و تکیهگاه خزه دار دارند، برای افراد مبتدی گیاهانی مناسب هستند.
مشخصات گل برگ انجیر
اسم علمی این گیاه Monstera delicios، از خانواده Araceae میباشد. این جنس دارای 50 گونه همیشه سبز بالا رونده است كه به وسیله ریشه های هوایی خود كه از گره ها خارج می شوند، به اجسام مجاور تكیه می كنند. برگ ها هنگام جوانی قلبی شكل با لبه صاف هستند ولی به مرور زمان، به طور عرضی بریدگی هایی در آنها به وجود می آید. گونه deliciosa بومی مكزیك است و ارتفاع آن گاهی به بیش از 6 متر نیز می رسد. برگ های این گونه سبز تیره می باشند و در یك گیاه بالغ طولی بیشتر از یك متر و عرض در حدود 60 سانتی متر پیدا می كنند میوه مونسترا موز مانند و به طول 15 سانتیمتر و به رنگ سبز سفید است.
انواع برگ انجیری با عکس
برگ انجیری ابلق
برگ انجیری فر
برگ انجیری مینیاتوری
برگ انجیری مونسترا
برگ انجیری کنتیایی
برگ انجیری حصیری
برگ انجیری پنجه شیری
تا به اینجا با مشخصات و انواع برگ انجیری آشنا شدیم. همانطور که در ابتدا مقاله به آن اشاره کردیم این برگ یک گل آپارتمانی مناسب برای خانه است. پس نیاز به مراقبت و نگهداری از گیاه دارد. در ادامه مقاله با نیازهای برگ انجیری و نحوه تکثیر آن آشنا خواهیم شد.
نیازهای گل برگ انجیری
رطوبت: در تآبستان هفته ای دو تا سه بار و در زمستان هر هفته یکبار نیاز به غبارپاشی دارد، از آب ولرم و سبک فاقد املاح جهت غبارپاشی استفاده کنید. بهترین رطوبت ساخت جزیره در زیر گلدان است
تغذیه: تغذیه بیش از اندازه باعث تجمع املاح در خاک میشود. در هر ماه یکبار تغذیه کنید.
خاک مناسب : خاک سبک و آماده کاشت یا کمپوست بهترین و مناسب ترین محیط برای رشد ریشه این گیاه است.
نور: نزدیک پنجره با نور غیرمستقیم نیم سایه، نیم آفتآب نور دلخواه این گیاه است، مواظب اشعه مستقیم آفتآب باشید. نور کم باعث کم شدن بریدگیهای برگ شده و از زیبایی آن می کاهد.
دما : اگرچه تا ۱۰ درجه سانتی گراد مقاومت دارد ولی کمتر از ۱۳ درجه را دوست ندارد، در تآبستان تا حدود ۳۰ درجه مقاومت میکند ولی در درجات بالاتر باید غبارپاشی مداوم نمود.
آبیاری: آبیاری زیاده از اندازه برای این گیاه مضر و سطح خاک در فاصله دو آبیاری باید خشک شود، همیشه قبل از آبیاری رطوبت سطح خاک را بازدید کنید.
تعویض گلدان: هر ساله در فصل بهار بیرون زدن ریشه از زیر گلدان و با شروع فصل رشد احتیاج به تعویض گلدان دارد. در سالهای بعد با سنگین شدن گلدان تعویض خاک سطح گلدان با خاک نو و غنی پیشنهاد میگردد.
تمیز نمودن برگها: برگها را با احتیاط با پارچه یا اسفنج مرطوب تمیز نمایید، از مواد براق کننده ی شیمیایی حداکثر هر ماه یکبار استفاده کنید.
روش های تکثیر گیاه برگ انجیری به چه صورت است؟
برای تکثیر برگ انجیری، ۳ روش وجود دارد:
۱) کاشت بذر
۲) خوابانیدن ریشه های هوایی
۳) قلمه ساقه
تکثیر برگ انجیری با کاشت بذر
بذر برگ انجیری را میتوانید در گلدان کوچک حاوی کمپوست بکارید. پس از بزرگ شدنِ گیاه نیز، آن را به یک گلدان جدید و بزرگتر منتقل کنید.
تکثیر برگ انجیری با قلمه زدن
- یکی از بهترین روشهای تکثیر برگ انجیری، گرفتن قلمه در بهار است. در این حالت، هر قلمه باید حداقل سه گره داشته باشد. قلمه را باید از یک سر شاخه با دو یا سه برگ ( که دارای حداقل سه بند یا گره باشند) را انتخاب کنید و با استفاده از یک چاقوی تیز، آن را جدا کنید.
- سپس در گلدانی با قطر دهانه حدود ۱۳ سانتیمتر و خاک کمپوست و یا هر خاک سبک دیگر قرار دهید. تا حد امکان قلمه را در عمق کم بکارید؛ به نحوی که جوانه انتهایی کاملا بیرون از خاک باقی بماند.
- یک میله چوبی یا آهنی را با رسیدن یا سیم به قلمه محکم کنید و تکیه گاهی را برای قلمه ایجاد کنید. در غیر اینصورت ممکن است قلمه بیفتد. بهترین دما برای قلمه ها ۲۱ الی ۲۳ درجه سانتی گراد می باشد. خاک قلمه باید همیشه مرطوب باشد.
- قلمه زدن برگ انجیریقلمه زدن برگ انجیریقلمه زدن برگ انجیری قلمه زدن برگ انجیریقلمه زدن برگ انجیریقلمه زدن برگ انجیری قلمه زدن برگ انجیریقلمه زدن برگ انجیریقلمه زدن برگ انجیری
- برای تامین رطوبت قلمه ها، میتوان از یک کیسه پلاستیکی مانند نایلون فریزر استفاده کنید. به این صورت که کیسه را طوری روی گلدان قرار دهیم که کمی بالاتر از گیاه قرار بگیرد و روی آن نیفتد که میتوان با قرار دادن یک تکه چوب یا میله داخل گلدان، جهت نگه داشتن کیسه، این کار را انجام داد.
ضمنا کیسه باید دارای چند سوراخ جهت تهویه هوا نیز باشد. پس از ریشه دهی کیسه پلاستیکی را بردارید. قلمه ها پس از ۳ تا ۸ هفته، بسته به شرایط محیطی، ریشه دار میشوند.
تکثیر برگ انجیری از ریشه هوایی
برگ انجیری، دارای ریشه های هوایی است که میتوانید آنها را در خاک بکارید و زمانی که گیاه جدید رشد کرد، آن را از گیاه قدیم جدا کنید.
مشکلات گیاه برگ انجیری و راه های درمان آن چیست؟
یکی از دلایل لکه های قهوه ای برگ انجیری، غبار پاشی در نور آفتاب می باشد.
راه حل: قطره های آب مثل ذره بین عمل کرده و به برگ ها صدمه زده است.
علت آن کمبود نور است.
راه حل: گیاه را به محیط پر نور برده و یا از نور مصنوعی استفاده کنید.
محیط نگهداری گیاه بسیار گرم و خشک می باشد.
گیاه را آبیاری و غبار پاشی نمایید.
نوعی حشره آفت، به نام شپشک آردی است.
راه حل: با استفاده از سم حشره کش مانند کنفیدور، گیاهتان را سم پاشی کنید.
سه علت دارد:
گیاه از گونه دیگری است و عدم شکاف عمیق در برگها کاملا طبیعی است.
گیاه جوان است و برگها بالغ نشده اند.
نور یا مواد غذایی کم است.
صدمات فیزیکی عامل آن است.
گیاه را از محل پرتردد خارج نمایید.
عامل آن کنه دونقطه ای است.
گیاه را با یک کنه کش سمپاشی نمایید تا علایم فوق برطرف شود.
همچنین غبار پاشیِ زیر سطح برگها و تمیز نمودن زیر برگها و افزایش رطوبت، در کاهش آفت موثر است.
یکی از دلایل زرد شدن برگ های گیاه، آبیاری بیش از اندازه آن می باشد.
نداشتن زهکش خاک یا سنگین بودن خاک هم از دیگر عوامل آن است.
احتمالا محیط نگهداری گیاه شما سرد می باشد.
گیاهتان را به مکانی گرمتر منتقل کنید.
مواد مغذی موجود در خاک کم شده و گیاه شما نیاز به تغذیه مصنوعی دارد و یا نور آن کم است.
یا گیاه تشنه است و یا رطوبت کم است.
راه حل: فورا گیاه را آبیاری و غبار پاشی نمایید
همچنین در صورتی که املاح آب زیاد است، باید از آب جوشیده ای که به دمای محیط رسیده، استفاده کنید.