طرز تهیه كوكوی لوبيا سبز با زرشک

http://dl.oghyanos.ir/uploads/143047237161.jpg

 

کوکوی لوبیا سبز یکی از انواع کوکوهای خوشمزه‌ای است که به‌راحتی می توان آن را درست کرد. البته این کوکو را می توان هم با گوشت و هم بدون گوشت تهیه کرد. در اینجا دستور پخت این کوکو بدون گوشت گفته شده است.این کوکو به دلیل داشتن زرشک بسیار خوشمزه و دارای طعم متفاوتی است.

مواد لازم برای 8 نفر

  • 500 گرم  لوبياسبز
  • 2 عدد گوجه فرنگي متوسط
  • 2 عدد سيب‌زميني
  • 8 عدد تخم مرغ
  • 1  عدد پياز متوسط
  • 2 ق س زرشك
  • 2 ق س گردوي خردشده
  •  نمك و فلفل به مقدار لازم
  •  روغن مايع مخصوص سرخ‌كردن به مقدار لازم
  •  2 /1 ق چ زردچوبه
  •  1/2 ق چ  زعفران ساييده‌شده

طرز تهیه:

1. لوبياهاي سبز تازه را ريز خرد كنيد، در قابلمه بريزيد تا بپزند و پس از پخت كنار بگذاريد تا سرد شوند. سیب زمینی‌ها را نگینی خرد کنید و همراه با کمی روغن آن را داخل تابه کوچکی تفت دهید. پياز را هم پوست بگیرید، به صورت خلالي خرد كنيد وآن را هم تفت دهيد؛ سپس مواد تفت ‌داده شده را با هم مخلوط كنيد.

2. كاسه بزرگي آماده كنيد و تخم‌مرغ‌ها را در آن بشكنيد. سپس نمك و فلفل، زردچوبه و زعفران را به آن اضافه كنيد و با قاشق آن‌قدر هم بزنيد تا مخلوط تخم‌مرغي تغييررنگ دهد سپس لوبياهاي پخته‌شده را به مخلوط تخم‌مرغ اضافه كنيد و با قاشق هم بزنيد تا لوبياها به تخم‌مرغ‌های زده شده آغشته شوند.

3. پياز و سيب‌زميني تفت‌داده شده را به مواد داخل كاسه بزرگ (مخلوط لوبياسبز و تخم‌مرغ) اضافه كنيد و خوب هم بزنيد. در پايان، زرشك، گردو و گوجه‌فرنگي فيله شده را كه به صورت نگيني خرد كرده بوديد بيفزاييد و مواد را مخلوط كنيد. به اين ترتيب مايه كوكو براي سرخ‌كردن آماده است. حالا تابه نچسب بزرگي آماده كرده و داخل آن مقداري روغن بريزيد و روي شعله اجاق‌گاز قرار دهيد تا داغ شود. كل مايه كوكو را داخل تابه بريزيد و سطح آن را با پشت قاشق صاف كنيد.

4. حالا در تابه را بگذاريد و اجازه دهيد كوكو به مدت 15 تا 20 دقيقه روي شعله كم اجاق‌گاز حرارت ببيند تا كمي فرم بگيرد. در تابه را برداريد و شعله‌پخش‌كن را زير تابه بگذاريد و مدت 30 دقيقه صبر كنيد تا زير كوكو سرخ شود. حالا براي سرخ‌كردن طرف ديگر كوكو يا آن را مانند كوكوسبزي برش دهيد و هر برش را به‌صورت جداگانه برگردانيد يا اينكه روي دهانه تابه يك سيني گرد بگذاريد و پس از برگرداندن كوكو، دوباره آن را به داخل تابه انتقال دهيد. به اين صورت دو طرف كوكو مانند ته‌چين به‌صورت درسته سرخ مي‌شود.