اختراعات مهمی که بعد از جنگ هم استفاده میکنیم

برخی از نوآوری هایی که در ادامه به آن ها اشاره می شود نتیجه یک تصادف بسیار ساده بوده اند هر چند می توان آن ها را تصادف های خوشایند و مثبت دوران جنگ نامید. بدین ترتیب دلایل زیادی وجود دارد که از جنگ به خاطر شرایط امروزی اجتماعی مان تشکر کنیم. در ادامه این مطلب شما را با نوآوری ها، اختراعات و محصولاتی که در دوران جنگ به وقوع پیوسته و همگی معلول جنگ ها بوده اند آشنا خواهیم کرد.

 

اختراع همواره نتیجه نیاز و تفکر بوده است و انسان تا زمانی که در تنگنا قرار نگرفته و سعی در رفع محدودیت ها و نیازهای خود نداشته موفق به اختراع چشمگیری نشده است. اما شاید بسیاری به شما بگویند که جنگ هیچ نقطه مثبتی ندارد و نمی توان چیزی مثبت و انسانی را در جنگ یافت که ذره ای سود و منفعت نصیب بشریت کند.

با این وجود اگر این فهرست را مطالعه نمایید نظرتان در این مورد تغییر خواهد کرد. جنگ مصادف با ویرانی و مرگ است و شرایط جنگی باعث می شد که میلیون ها نفر از مردم مجبور به زندگی در شرایط و مکان های ناخوشایند شوند. اما زندگی در شرایط سخت یک پی آیند مثبت هم دارد و آن این که انسان ها را وادار به کنار آمدن با شرایط و خلاقیت می نماید.

برخی از نوآوری هایی که در ادامه به آن ها اشاره می شود نتیجه یک تصادف بسیار ساده بوده اند هر چند می توان آن ها را تصادف های خوشایند و مثبت دوران جنگ نامید. بدین ترتیب دلایل زیادی وجود دارد که از جنگ به خاطر شرایط امروزی اجتماعی مان تشکر کنیم. در ادامه این مطلب شما را با نوآوری ها، اختراعات و محصولاتی که در دوران جنگ به وقوع پیوسته و همگی معلول جنگ ها بوده اند آشنا خواهیم کرد.

 

۱- غذاهای کنسروی

اختراع

باور کنید یا نه، غذاهای کنسروی همیشه در آشپزخانه ها یافت نمی شدند. وقتی ناپلئون و ارتشش به سمت اروپا براه افتادند، نیاز مبرم وجود داشت که بهترین غذاها در بهترین کیفیت ممکن به خطوط مقدم نبرد برسد. در سال ۱۸۰۹، دولت فرانسه برای حل این مشکل یک رقابت همگانی را به راه انداخت و به هر کسی که بهترین راه حل را ارایه می داد ۱۲٫۰۰۰ فرانک جایزه اهدا می شد.

در نهایت این جایزه به مردی به نام نیکولاس آپرت رسید که یک بطری شیشه ای خاص را طراحی کرده بود که امکان تولید در مقیاس گسترده در کارخانه ها را داشت و به خاطر شکل خاصی که داشت هیچگونه عامل بیماری زای خارجی در آن نفوذ نمی کرد. آپرت برای ساخت این بطری یک کارخانه احداث کرد اما زمانی که ارتش بریتانیا در سال ۱۸۱۴ وارد فرانسه شد این کارخانه را با خاک یکسان ساخت.

 

۲- جراحی پلاستیک

اختراع

 

در طول دوران جنگ جهانی اول یک ملوان جوان به نام والتر یئو در نبرد جاتلند در سال ۱۹۱۶ به شدت مجروح شد. هر دو پلک بالا و پایین او به طور کامل سوخته و از بین رفتند. یک سال بود او خود را در یک مرکز درمانی ویژه یافت که توسط هری گیلیس؛ پدر علم جراحی پلاستیک مدرن، راه اندازی شده بود.

این پزشک نیوزیلندی اولین جراحی پلاستیک جهان را با قرار دادن یک لایه پوست روی زخم های او به انجام رساند. شاید این جراحی نتیجه بسیار زیبا و قانع کننده ای در بر نداشت اما شروع علم جراحی پلاستیک بود.

 

۳- نوارهای بهداشتی

اختراع

یک کمپانی تولیدی آمریکایی به نام کیمبرلی-کلارک یک برند بهداشتی سلولزی- کتانی را در دوران قبل از جنگ جهانی اول در اختیار داشت. وقتی که جنگ سراسر اروپا را در گرفت، ارتش ایالات متحده یک پارچه بسیار چاذب را برای پوشاندن زخم های سربازان تولید کرد.

پرستارانی که در بیمارستان های نظامی حضور داشتند خیلی زود از این پارچه ها برای دوران قاعدگی خود استفاده کردند و در نهایت این پارچه ها استفاده های متعددی پیدا کردند. در سال ۱۹۲۰، کمپانی کیمبرلی-کلارک واژه ای تازه را برای نوارهای بهداشتی ساخت خود با عنوان «کوتکس» (Kotex) تبلیغ کرد. بدین ترتیب کوتکس اولین برند تولید نوارهای بهداشتی در جهان و ایالات متحده لقب گرفت.

 

۴- چسب برزنتی

اختراع

چسب برزنتی که امروزه کاربردهای فراوانی دارد در واقع توسط یک کارگر کارخانه اهل ایلینوی که دو پسرش در جنگ جهانی دوم حضور داشتند اختراع شد. وستا اشتوت زن کارگری بود که متوجه مشکل جعبه های مهماتی که بسته بندی می کرد شد و این موضوع باعث نگرانی او شد.

برای باز کردن این جعبه ها باید یک تکه کاغذ را می کشیدند و در بسیاری از موارد این تکه کاغذ پاره می شد بدون این که جعبه واقعاً باز شود. وی شروع به پیدا کردن راهی برای حل این مشکل کرد و در نهایت به چسب برزنتی رسید. وی حتی نامه ای به پرزیندنت روزولت نوشت و از او خواست مطمئن شود که مشکل جعبه های مهمات با اختراع او برطرف شده یا خیر.

 

وی در این نامه چنین نوشته بود:” اکنون پسر شما، پسر من و پسر همسایه ما باید به نحوی این چسب را باز کند، شاید با دندان یا چاقویی که دارد- اگر آن قدر خوش شانس باشد که چاقویی در جیب او باشد- زیرا شانس نداشتن چاقو ۹ به ۱۰ است.

در حالی که آن ها سعی در باز کردن این جعبه ها برای دستیابی به خشاب ها دارند، دشمن این فرصت را دارد که صدها نفر از مردان ما را بکشد… جناب پرزیدنت از شما خواهشمندم که به سرعت فکری برای این موضوع بکنید، نه فردا یا به همین زودی، همین الان”.

 

۵- اجاق های مایکروویو

اختراع

در حالی که مهندسان نظامی در طول جنگ جهانی دوم برای بهبود عملکرد رادارها تلاش می کردند، مجبور بودند وسایل متعدد دیگری را برای نیل به هدف خود اختراع نمایند. یکی از این اختراع ها «حفره مغناطیسی» بود که توسط یک تیم بریتانیایی در اواخر دهه ۱۹۳۰ تولید شد.

چند سال بعد در سال ۱۹۴۵، یک مکانیک باهوش آمریکایی به نام پرسی اسپنسر در حال کار بر روی ساخت یک رادار بر اساس پیشرفت های اولیه دوران جنگ در این حوزه بود که می توانست امواج مایکروویو از خود ساطع کند.

وقتی که وی دریافت این امواج مایکروویو آب نبات درون جیب او را آب کرده است ، شروع به انجام تحقیقات در مورد گرم کردن غذا با امواج مایکروویو کرد. اولین موفقیت و اختراع او و کلیدی ترین آن ها تهیه پاپ کورن با این روش بود.

 

۶- عکاسی دیجیتالی

اختراع

در طول یک جنگ کاملاً متفاوت، جنگ سرد بین ایالات متحده و اتحاد جماهیر شوروی، هزاران اختراع جدید شکل گرفت. برای نمونه هر موفقیتی که توسط سازمان ناسا شکل گرفته ریشه در رقابت بین این دو ابرقدرت دارد. اما یکی از بزرگ ترین اختراعات دوران جنگ سرد که در نتیجه این رقابت حاصل شد عکاسی دیجیتال بود.

هواپیماهای جاسوسی اولیه با ارتفاع پروازی بالا می بایست صدها حلقه فیلم مصرف کرده تا نگاتیوهای آن ها بعداً در روی زمین تجزیه و تحلیل شوند. در اکثر موارد، این حلقه های فیلم از همان بالا پرتاب شده و به زمین می رسیدند تا هر چه سریعتر مورد ارزیابی قرار گیرند.

بدین ترتیب عملیات جمع آوری این حلقه های فیلم با خطرات و دشواری های بسیاری همراه بود. گاهی حتی باید برای بدست آوردن این حلقه ها از چترباز استفاده می شد. عکاسی دیجیتال برای اولین بار در ماهواره های ناسا در سال ۱۹۷۶ به کار گرفته شد و این مشکل را به طور کلی حل کرد.

با اختراع عکسبرداری دیجیتال، هواپیماهای جاسوسی می توانستند به سرعت اجزای دیجیتالی عکس های گرفته شده را از طریق سیگنال های رادیویی رمز گذاری شده به مقر فرماندهی بفرستند.

 

۷- اینترنت

اختراع

محققان ناسا از ترس این که اتحاد جماهیر شوروی این کشور را با سلاح هسته ای مورد هدف قرار داده و تمامی خطوط تلفنی این کشور را نابود سازد در صدد روشی جایگزین برای حل این مشکل و امنیت بخشیدن به خطوط ارتباطی حیاتی ارتش این کشور برآمدند.

بدین ترتیب محققان سازمان ناسا همراه با محققان موسسه تکنولوژی ماساچوست و آزانس پروژه های تحقیقاتی پیشرفته وزارت دفاع ایالات متحده روشی جایگزین را برای اطمینان از متوقف نشدن ارتباطات نظامی طرح ریزی کردند.

در سال ۱۹۶۲، یکی از این محققان به نام جی سی آر لیکلیدر ادعا کرد که ایالات متحده به یک «شبکه کامپیوتری بین کهکشانی» نیاز دارد. او و همکارانش نمونه اولیه اینترنت امروزی را به نام «آرپانت» ساختند. بدین ترتیب برنامه ای که برای یک اتفاق غیرمنتظره و غیرمحتمل آغاز شده بود به اختراع یکی از مهم ترین ابداعات تاریخ بشر منتهی شد.

منبع:روزیاتو

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest

0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x