پنجشنبه , 6 اردیبهشت 1403

همه چیزهایی که باید در مورد ویندوز 10 بدانید

ویندوز 8 را باید یک حرکت پرشتاب از جانب مایکروسافت خواند چرا که این کمپانی قصد نداشت از جریان پرشتاب مهاجرت به ابزارهای لمسی جا بماند و از طرف دیگر وجود ریشه های عمیق بین ویندوز و پی سی های مجهز به ماوس و کیبورد، مشکلات عدیده ای را برای این کمپانی ایجاد کرد.

 

http://dl.oghyanos.ir/uploads/1423828928951.jpg

به نظر می رسد مایکروسافت در ویندوز 10 به محصولی دست خواهد یافت که نقشه آن را از ابتدای انتشار ویندوز 8 در سر می پروراند. مایکروسافت در تلاش است تا با استفاده از ویندوز 10، کاربران پلتفرم های مختلف را با خود همراه کند چرا که انتشار تصاویری از این ویندوز نشان از وجود کورتنا در ویندوز 10 دارد که به واقع بر جذابیت های سیستم عامل جدید مایکروسافت افزوده است.

انتشار ویندوز 10 نیز سوالات بسیاری را در ذهن کاربران ایجاد کرده است که در ادامه به بررسی آنها خواهیم پرداخت.

همین نزدیکی

انتظار می رود مایکروسافت نسخه نهایی ویندوز 10 را در ماه های اول سال 2015 میلادی روانه بازار کند که احتمال عرضه این نسخه در زمانه برگزاری کنفرانس بیلد در فروردین ماه سال 1394 بسیار زیاد است. برای کار با نسخه پیش نمایش ویندوز 10 می توان با مراجعه به Window Insider Program از امروز این نسخه را دریافت و از آن استفاده کرد.

مایکروسافت هنوز سخنی از قیمت ویندوز خود به میان نیاورده و در آینده شاهد رونمایی از سیاست های مایکروسافت در مورد قیمت گذاری خواهیم بود. با اینحال یکی از مدیران مایکروسافت در اندونزی گفته بود که ارتقا به نسخه جدید ویندوز برای کاربران ویندوز 8 مجانی خواهد بود.

 

http://dl.oghyanos.ir/uploads/1423828929842.jpg

ویندوزی برای همه

ویندوز 10 فقط برای استفاده در پی سی ها ساخته نشده و می توان از این سیستم عامل در تمامی گجت ها از پی سی ها تا تلفن های هوشمند استفاده کرد و رابط کاربری نیز بر حسب صفحه نمایش و گجت مورد استفاده تغییر خواهد کرد.

ظاهرا مایکروسافت تمامک سیستم عامل های خانواده ویندوز از جمله ویندوزفون، ویندوز RT و ویندوز نسخه پرو و حتی سرور را یکی کرده و در قالب ویندوز 10 ارائه خواهد کرد.

اپلیکیشن های مشترک

اپلیکیشن ها نیز از الگوی مشابه سیستم عامل پیروی خواهند کرد اما مایکروسافت هنوز در مورد جزییات این بخش اطلاعاتی ارائه نکرده است. فقط باید به این نکته اشاره کرد که کاربران قادر خواهند بود تا اپلیکیشنی را روی تلفن هوشمندخود خریداری کنند و امکان استفاده از این اپلیکیشن در سایر گجت های ویندوزی از جمله پی سی و تبلت را داشته باشد.

توسعه دهندگان باید اپلیکیشن های جامعی را تولید کنند که براساس اندازه ابزار و مشخصات آن تغییر کند و در تمام ابزارهای مجهز به ویندوز 10 اجرا شوند. انتظار می رود مایکروسافت نیز روندتوسعه اپلیکیشن های سازگار با تمام ابزارها را آسان تر کند.

 

http://dl.oghyanos.ir/uploads/1423828930923.jpg

اپلیکیشن های جدید

اپلیکیشن های محیط متروویندوز 8، که بین کاربران سنتی ویندوز چندان محبوب نبودند در نسخه جدید ویندوز مایکروسافت به صورت اختیاری خواهند بود. برای درک بهتر این قابلیت، بهتر است مثالی از کارکرد این ویژگی بیان کنیم. برای مثال در گجتی چون سرفیس پرو 3 که یک ابزار هیبریدی که تبلت و لپ تاپ را ایفا می کند، این ویژگی خودنمایی خواهد کرد؛ به طوری که در زمان اتصال کیبوردشاهد نمایش محیط دسکتاپ ویندوز 10 به همراه منوی استارت سنتی خواهیم بود اما زمانی که کیبورد را از این گجت جدا کنیم، منوی مترو که امکان کار با کنترل های لمسی در آن بهتر است، برای کاربر نمایش داده می شود. البته در هر دو حالت امکان دسترسی به محیط مترو و دسکتاپ نیز وجوددارد.

مترو؛ یک مورد مجهول

هنوز مشخص نیست که واکنش کاربران در قبال ویندوز 10 و قابلیت های اضافه شده به آن در مورد اپلیکیشن ها چگونه خواهد بود و آیا این توسعه دهندگان تمایلی به انتشار نسخه دسکتاپ اپلیکیشن های خود خواهند داشت یا خیر اما مایکروسافت در جریان معرفی این سیستم عامل، برخی از اپلیکیشن های فول اسکیرین محیط مترو را در حالت دسکتاغپ نمایش داد.

منوی استارت جدید

در صورتی که از جمله کاربرانی بودید که به منوی استارت مدرن تعبیه شده در ویندوز 8 روی خوشی نشان نداده و از آن استفاده چندانی نمی کردید و در آرزوی استفاده مجدد از منوی استارت سنتی ویندوز در سمت چپ بودید، باید بدانید که این امکان در ویندوز 10 برای کاربران فراهم شده و حتی کاربران می توانند به صورت اختیاری این منو را طوری تنظیم کنند که کاشی های مربوط به اپلیکیشن های محیط مترو در قالب منوع استارت سنتی نمایش داده شود.

 

http://dl.oghyanos.ir/uploads/1423828931844.jpg

جهش دو پله ای

از نظر کارکرد و بهبود عملکرد، ویندوز 10 بهبودهای زیادی را به خود دیده است. برای مثال می توان به قابلیت نمایش 4 پنجره همزمان در کنار هم اشاره کرد. قابلیت Snap در ویندوز 8 نیز وجود داشت که در به روزرسانی 8.1 بهبود یافته و در ویندوز 10 به پختگی کامل رسیده و می توان 4 اپلیکیشن را در کنار یکدیگر مشاهده کرد.

همچنین کلیدی در نوار ابزار با نام وظیفه (Task) قرار گرفته که با فشردن آن می توان نگاهی به فایل ها، پنجره ها و همچنین دسکتاپ های مورد استفاده کرده و از میان موارد نمایش داده شده در قالب پنجره های بزرگ در مقایسه با ویندوز 8، پنجره مورد نظر را انتخاب کرد.

به فکر یک کامپیوتر جدید باشید

ویندوز 8.1 در زمان انتشار با توجه به برخورداری از قابلیت پردازش 64 بیتی شماری از پردازنده های قدیمی را از دور خارج کرد اما برای استفاده از این سیستم عامل نیازی به بروزرسانی و تغییرات عمده در سیستم های قدیمی نبود. هر چند هنوز برای اظهارنظر در این خصوص زود است و برای اطلاع از این موضوع باید تا زمان انتشار نسخه نهایی ویندوز 10 به انتظار بنشینیم.

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest

0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x