موسیقی درمانی

انواع تکنیک های موسیقی درمانی را بشناسید (روش موثر درمان بیماری های روانی)

موسیقی درمانی

از سال ۱۹۷۵ به صورت جدی موسیقی درمانی به عنوان یک رشته جداگانه برای درمان بیماری های روحی و روانی مورد توجه قرار گرفت. به کمک تکنیک های مختلف این روش می توان از رویکرد درمانی آن استفاده کرد. موسیقی درمانی به عنوان یک روش موثر در بهبود شرایط بیماران روحی شناخته شده است. این شیوه درمانی به انسان ها در بهبود سلامت روان و حفظ سلامت عمومی می تواند کمک بسیار زیادی کند. در واقع انواع تکنیک های موسیقی درمانی به تغییر شرایط روحی فرد بیمار کمک خواهند کرد.

همچنین بر اساس شرایط بیمار باید بهترین تکنیک جهت اجرا انتخاب شود. در غیر این صورت دریافت نتایج مثبت درمانی غیر ممکن خواهد بود. موسیقی درمانی می تواند روح فرد بیمار را جلا دهد. به نوعی موسیقی روحی آدمی را فارغ از هرگونه غم و رنج خواهد کرد. این روش مداخله محور است و بر اساس روند درمان تکنیک جدیدی را باید جایگزین کرد.

موسیقی درمانی می تواند به درمان راحت و آسان بیماری های روحی کمک بسیار زیادی کند. همچنین پروسه درمان در این روش بسیار کوتاه تر است. در صورتی که سایر روش های درمانی از چنین ویژگی برخوردار نیستند.

انواع تکنیک های موسیقی درمانی

موسیقی درمانی

در سال ۱۹۸۵ به صورت رسمی انجمن موسیقی درمانی در آمریکا تاسیس شد. این انجمن تکنیک های مختلف موسیقی برای درمان بیماری های روحی را معرفی می کرد. هم اکنون این انجمن موفق به فعالیت خود ادامه می دهد. برخلاف تمامی باورهای رایج این شیوه درمانی مطابق با تکنیک های مختلفی اجرا می شود. هر تکنیک از اصول، قواعد و قوانین خاصی پیروی می کند.

در اجرای هر تکنیک باید به هر نکته مهمی توجه کرد. در غیر این صورت دریافت نتایج مثبت درمانی غیر ممکن تلقی خواهد شد. تکنیک های مختلف این روش می تواند مسیر درمان قطعی و بدون بازگشت بیماری های روحی را فراهم کند. در واقع هر یک از تکنیک ها می تواند نقش موثری در درمان عارضه های گوناگون روحی و روانی داشته باشد.

بر اساس جدیدترین بررسی های صورت گرفته؛ حدود ۶۹ درصد از بیماری های روحی به کمک تکنیک های مختلف این شیوه قابل درمان هستند. انواع تکنیک های مختلف موسیقی درمانی شامل موارد زیر می باشند. بر اساس شرایط موجود می توان بهترین تکنیک را جهت درمان انتخاب نمود. همچنین هر یک از روش های درمانی در این روش موجب رشد روح خواهند شد.

موسیقی درمانی تحلیلی

موسیقی درمانی

این تکنیک موسیقی درمانی با محبوبیت قابل توجهی مواجه شده است. در این روش می توان بسیاری از بیماری های روحی را برای همیشه درمان کرد. بر اساس تحقیقات صورت گرفته؛ موسیقی درمانی تحلیلی می تواند نقش کلیدی در درمان بیماری های روحی مزمن داشته باشد‌. این تکنیک برای درمان اختلال های رایج اضطراب و استرس به کار گرفته می شود. در واقع مغز قدرت کنترل استرس را به دست خواهد آورد.

افرادی که دچار سندروم استرس دائم هستند؛ باید از تکنیک کمک بگیرند. در این روش استفاده از موسیقی های تحلیلی و با مفهوم حرف اول را می زند. در گام بعدی پس از پخش موسیقی باید تمامی ابعاد ذهن را درگیر معنا و مفهوم آهنگ کرد. در واقع این شیوه باعث ایجاد یک درگیری خاص ذهنی می شود. در طول روز باید از آهنگ های مختلف معنادار استفاده کرد.

این روش باید هر روز اجرا شود و در نهایت پس از یک ماه فرد در مسیر درمان قرار خواهد گرفت. بسیاری از مادران باردار در ماه های اول دچار اختلالات شدید اضطراب و استرس می شوند. با اجرای این تکنیک می توان ذهن را از زندان نخاله های فکری آزاد کرد. این شیوه به دلیل اثربخشی فوق العاده بالایی که دارد، در کانون توجه قرار گرفته است.

موسیقی درمانی بننزون

این تکنیک موسیقی درمانی بیشتر جنبه روانکاوی دارد. همچنین برای درمان اختلالات مختلف نیز مورد استفاده قرار می گیرد. در این روش هدف شناسایی هویت موسیقی می باشد. این روش برای اولین بار توسط یک موسیقی دان آرژانتینی ابداع شد. در این تکنیک بیشتر هویت موسیقی مورد توجه قرار می گیرد. برای آشنایی بیشتر با هویت آهنگ می توان از ترکیب تکنیک ها با یکدیگر کمک گرفت.

به عنوان مثال خواندن آواز در این روش می تواند به درمان نتایج درمانی بهتر کمک کند. این روش به درمان افسردگی نیز کمک شایانی خواهد کرد. موسیقی درمانی بننزون به کاهش علائم افسردگی در مراحل مختلف کمک می کند. همچنین طول درمان بیماری های روحی در این تکنیک بسیار کوتاه تر است. به طوری که فرد در یک دوره ۱ ماهه دوباره می تواند سلامت روحی خود را به دست بیاورد.

به جای مصرف داروهای شیمیایی جهت درمان بیماری های روحی می توان از این تکنیک موسیقی درمانی کمک گرفت. فرد پس از قرار گرفتن در مدار این روش درمانی می تواند به رشد شخصیت خود در جهت مثبت نیز کمک بسیار زیادی کند. در غیر این صورت بیماری با علائم بیشتری پدیداری خواهد شد.

موسیقی درمانی

موسیقی درمانی رفتاری و شناختی

از انواع تکنیک موسیقی درمانی می توان به نوع رفتاری و شناختی اشاره کرد. این روش به دلیل فواید بی شماری که برای روح آدمی دارد بسیار مورد توجه قرار گرفته است. این تکنیک شامل گوش دادن به موسیقی، ادراک معانی و سپس رقصیدن می باشد. این روش به رهایی از انرژی منفی کمک خواهد کرد. همچنین این شیوه برای درمان افسردگی بعد از زایمان نیز کمک می کند.

پس از اتمام دوران بارداری فرد درگیر نوع خاصی از افسردگی می شود. در این دوران عدم درمان به موقع می تواند آسیب های روحی مختلفی را به فرد وارد کند. برای درمان افسردگی ناشی از زایمان می توان از موسیقی درمانی رفتاری و شناختی استفاده کرد. به واسطه این روش فرد سلامت روحی خود را در یک بازه زمانی کوتاه مدت به دست می آورد.

همچنین این روش برای درمان پاره ای از اختلالات شخصیتی نیز مورد استفاده قرار می گیرد. برخی از اختلالات شخصیتی را بدون مصرف دارو و به کمک این شیوه به راحتی می توان درمان کرد. موسیقی درمانی شناختی و رفتاری باعث کاهش بار روانی افکار منفی خواهد شد. برای آزاد کردن ذهن از انرژی های منفی می توان این تکنیک را اجرا نمود.

موسیقی درمانی اجتماعی

از انواع تکنیک موسیقی درمانی می توان به نوع اجتماعی اشاره کرد. به واسطه این روش می توان بسیاری از بیماری های روحی و اجتماعی را درمان نمود. این راهکار برای درمان اختلالات اجتماعی ایده آل ترین گزینه به شمار می آید. این تکنیک باعث رهایی روح از شر انرژی های منفی خواهد شد. موسیقی درمانی اجتماعی باعث افزایش اعتماد به نفس فرد می شود. افرادی که در موقعیت های اجتماعی درگیر اختلالات رفتاری خاص می شوند، به کمک این تکنیک می توانند سلامت روانی خود را به دست بیاورند.

همچنین این تکنیک از اصول و قواعد خاصی پیروی می کند. در اجرای این تکنیک باید اجرای قوانین مختلف را در اولویت نخست قرار داد. در غیر این صورت دریافت نتایج مثبت درمانی غیر ممکن خواهد بود. موسیقی درمانی اجتماعی به درمان برخی از بیماری های روحی در سنین نوجوانی کمک خواهد کرد. افرادی که در اثر یک حادثه تلخ دچار تروما شده اند؛ باید از این روش کمک بگیرند. از موسیقی های پرمفهوم ایرانی و خارجی می توان جهت درمان اختلالات رفتاری کمک گرفت.

تصاویر ذهنی هدایت شده به همراه موسیقی

این تکنیک موسیقی درمان در سراسر دنیا محبوب و پرطرفدار می باشد. به کمک این تکنیک می توان جریانی از افکار مثبت را در ذهن به وجود آورد. این تکنیک خیال فرد را می تواند به سمت افکار مثبت هدایت کند. به نوعی رویاپردازی موجب افزایش انرژی مثبت خواهد شد. افرادی که به صورت مداوم افکار منفی دارند؛ باید اجرای این تکنیک را فراموش نکنند. این روش می تواند به تمامی ابعاد ذهنی نظم ببخشد.

برای رهایی از دام بسیاری از بیماری های روحی باید این تکنیک را اجرا کرد. تصاویر ذهنی هدایت شده به ایجاد یک خاطره خوش در ذهن فرد کمک می کند. تصاویر ذهنی شده ایجاد شده باید مثبت باشند. در غیر این صورت آسیب های ذهنی مختلفی به فرد وارد می شود. این تکنیک از موسیقی درمانی موجب کاهش استرس و اضطراب فرد خواهد شد.

در این روش هدف کنترل علائم بسیاری از بیماری های روحی می باشد. همچنین این شیوه به رهایی از دام احساسات منفی کمک خواهد کرد. این تکنیک جدید از موسیقی درمانی راهی امن برای توانمندسازی ذهن شناخته می شود. به نوعی فرد توانمندی لازم را می تواند به دست بیاورد.

موسیقی درمانی

روان درمانی با صدا

این تکنیک از موسیقی درمانی به دلیل اثرات درمانی فوق العاده ای که دارد توسط انجمن رسمی موسیقی درمانی تایید شده است. این شیوه شامل تکنیک های مختلف آواشناسی می باشد. به نوعی ذهن فرد قدرت شناسایی آواهای گوناگون را به دست می آورد. همچنین در این روش از تکنیک های تنفسی مختلف استفاده می شود.

در واقع تکنیک های تنفسی به کنترل ذهن فرد کمک خواهند کرد. روان درمانی با صدا به ایجاد یک اتصال عمیق بین ذهن و قلب کمک می کند. همچنین این روش از روان درمانی باعث اتصال به هیجان خواهد شد. به نوعی فرد می تواند هیجانات زندگی خود را کنترل کند. این تکنیک به کمک ادای هجاهای مختلف اجرا می شود.

این تکنیک در کلینیک های ترک اعتیاد نیز مورد استفاده قرار می گیرد. به نوعی فرد میزان وابستگی خود را به مواد مخدر می تواند کاهش دهد. همچنین در این روش فرکانس های آوایی مختلف اجرا خواهند شد.

کلام آخر

انواع تکنیک های موسیقی درمانی به دلیل اثربخشی فوق العاده بالایی که دارند بسیار مورد توجه قرار گرفته اند. تکنیک های مختلف این روش برای درمان بیماری های روانی مختلف مورد استفاده قرار می گیرند. همچنین برای درمان اختلالاتی نظیر: افسردگی، کاهش استرس و اضطراب و درمان هیجان نیز مورد استفاده قرار می گیرد. این شیوه به کنترل میزان وابستگی فرد نیز کمک خواهد کرد.

 

 

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

یازده − شش =