طرز تهیه آش مانتی مخصوص افطار
مواد لازم :
برنج | یک پیمانه، معادل 200 گرم |
بلغور گندم | یک پیمانه، معادل 200 گرم |
سبزی آش | 500 گرم |
عدس پخته شده | 300 گرم |
آب گوشت یا مرغ | یک لیتر |
آب | یک لیتر |
زردچوبه | یک قاشق چایخوری |
پیاز سرخ شده | سه قاشق غذاخوری |
مواد لازم برای تهیه مانتی:
آرد | 300 گرم |
نمک | یکدوم قاشق چایخوری |
تخم مرغ | سه عدد |
روغن زیتون | 3 قاشق غذاخوری |
گوشت چرخکرده | 200 گرم |
ادویهجات دلخواه (زردچوبه، کاری، پودرسیر) | از هرکدام یک قاشق چایخوری |
پیاز رنده شده | یک عدد، متوسط |
پیاز سرخ شده | دو قاشق غذاخوری |
روش تهيه:
1. برنج و بلغور را از شب قبل خیس میکنیم و ابتدا برنج را با آب میجوشانیم تا کمی پخته شود. بلغور را اضافه میکنیم، چندجوش که خورد، میپزد. حالا سبزی، آب گوشت وعدس را اضافه کرده، زردچوبه و پیاز سرخ شده را با کمی روغن زیتون گرم میکنیم و داخل آش میریزیم. نمک و فلفل آش را اندازه کرده و اجازه میدهیم تا کمی بجوشد و جا بیفتد.
2. برای آماده کردن مانتی، تخممرغ، آرد، نمک و روغنزیتون را با هم ورز میدهیم تا خمیری یکدست حاصل شود. خمیر را به قطر سه میلیمتر پهن میکنیم و به شکل مربعهای کوچک 3×3 میبریم. گوشت چرخکرده و پیاز رنده شده، پیاز سرخ شده و ادویهجات را با هم مخلوط میکنیم و به اندازه یک نخود از مایه گوشتی روی خمیرهای بریده شده گذاشته، به شکل مثلث تا میزنیم و به شکل هلالی دور خودش میپیچیم.
3. مانتیهای آماده شده را به مدت سه دقیقه داخل حجم زیادی از آب که درحال جوشیدن است، میریزیم و آبکش میکنیم سپس مانتیها را داخل آش میریزیم و اجازه میدهیم طعم مواد به خورد یکدیگر برود. حالا آش حاضر است.