قالب وردپرس درنا توس
خانه / آشپزی / دسر,شکلات,شیرینی / روش پخت سمنو در خانه

روش پخت سمنو در خانه

سمنو یکی از سین های سفره هفت سین عید نوروز شما است که می توانید آن را در منزل خودتان تهیه کنید.

مواد لازم:

  • آرد سنگک ۴ کیلوگرم
  • گندم با پوست ۱ کیلوگرم

سمنو

طرز تهیه:

  1. گندم را تمیز کرده و بشویید. مدت سه روز آن را در آب خیس کنید(آب به اندازه دو بند انگشت روی گندم ها باشد) و طی این مدت چند بار آب آن را عوض کنید تا نوک گندم جوانه بزند.
  2. گندم ها را در دستمالی تمیز و خیس بریزید تا ریشه درآورد . در این مدت پارچه را با اسپری خیس کنید تا هیچگاه بدون رطوبت نماند . لازم به ذکر است که رطوبت زیاد هم باعث گندیدن و ترش شدن گندم میشود.
  3. بعد از درآوردن ریشه آن را در چند عدد سینی پهن کرده و پارچه ای خیس روی آن بیندازید تا گندم ساقه نقره ای بزند. دقت کنید آب آن زیاد نباشد جون میگندد فقط همیشه نم دار باشد.
  4. بعد گندم نقره ای شده را چرخ کرده یا بکوبید تا کاملا نرم و یکدست شود.
  5. مقداری آب روی آن بریزید و خوب مخلوط کنید. سپس از صافی رد کنید به طوری که شیره از پوسته گندم درآید. چون شیرینی سمنو از همین شیره سفید رنگ می باشد. باید دقت کنید که گندم خوب نرم شده و شیره ی آن گرفته شود. با دست فشار دهید تا شیره کامل خارج شود این کار را چند بار انجام دهید تا شیره کامل خارج شود.
  6. آرد را در قابلمه ی مناسبی (بهترین گزینه قابلمه مسی میباشد) ریخته و شیره ی گندم را کم کم به آن اضافه کنید تا آرد در شیره حل شده و به صورت مایع رقیقی درآید. ظرف را روی شعله ی اجاق قرار دهید و آن را مرتب هم بزنید تا مایع جوش آمده، کم کم غلیظ شود.این مرحله ۵ تا ۶ ساعت زمان نیاز دارد و در این مدت مایع سمنو را باید مرتب هم بزنید تا ته نگیرد و مثل حلوا شود.در این مرحله میتوانید بادام نیز به سمنو بیفزایید.
  7. وقتی آب سمنو کشیده شد، آن را کمی تفت دهید(بدین معنی که در همان قابلمه روی حرارت سریع هم بزنید تا خامی آرد کاامل از بین برود) و در این مرحله مقداری آب سرد به سمنو اضافه کنید تا کمی رقیق تر و خوش رنگ تر شود.
  8. سمنو را در ظرف ریخته و مدت نیم ساعت در فر یا روی اجاق با حرارت ملایم قرار دهید تا دم بکشد.

نکات :

هرگز در سمنو شکر نریزید، زیرا شیره ی گندم به اندازه ی کافی شیرین می باشد.

ترجیحا از آرد سبوس دار استفاده شود اگر در دسترس نبود آرد گندم هم ایرادی ندارد.

سمنو زمان زیادی برای پخت نیاز دارد که همین مطلب پخت آن را کمی دشوار میکند . در این مدت سمنو باید مداوم هم زده شود تا ته نگیرد و این نکته بسیار مهم است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پانزده + 19 =