خواص انار و فواید انار روی درمان بیماریها

این میوه آبدار و یاقوتی سرشار از انواع ویتامین ها، مواد معدنی و فیبر است. به همین خاطر، حتما برایتان جالب است تا با خواص و فواید بیشمار آن بیشتر آشنا شوید.

جالب است بدانید که این میوه دوست‌داشتنی بومی شرق ایران تا کوه‌های هیمالیا در شمال هند است. کشورمان ایران با تولید سالانه حدود یکهزار تن انار، بزرگ‌ترین تولیدکننده این میوه در دنیا بشمار می رود و هندوستان در رتبه پس از آن قرار گرفته است.

انار، این میوه‌ی پاییزی بسیار خوشمزه و دوست داشتنی را می توان یکی از لذت‌های بی‌نظیر سومین فصل سال نیز بشمار آورد. پاییز هزار رنگ در کنار چشم‌اندازهای طبیعی بی‌نظیر و باران های دوست‌داشتنی، میوه هایی همچون انار نیز دارد که به زیبایی آن دامن می زنند.

این میوه آبدار و یاقوتی سرشار از انواع ویتامین ها، مواد معدنی و فیبر است. به همین خاطر، حتما برایتان جالب است تا با خواص و فواید بیشمار آن بیشتر آشنا شوید. اگر این طور است، توصیه می کنیم تا ادامه مطلب را از نظر بگذرانید.

همراهمان باشید.

 

مختصری در مورد انار

 

لازم به گفتن نیست که انار یک میوه درختی است و دانه های آن اغلب قرمز و گاهی سفید یا صورتی هستند. پوست انار اکثرا قرمز است اما نمونه های زرد و سیاه آن نیز به وفور دیده می شوند.

جالب است بدانید که این میوه دوست‌داشتنی بومی شرق ایران تا کوه‌های هیمالیا در شمال هند است. کشورمان ایران با تولید سالانه حدود یکهزار تن انار، بزرگ‌ترین تولیدکننده این میوه در دنیا بشمار می رود و هندوستان در رتبه پس از آن قرار گرفته است.

شهرستان هایی همانند ساوه، نی‌ریز و فردوس بزرگ‌ترین تولیدکنندگان انار کشور محسوب می شوند.

انار را می توان در شرایط گوناگون آب و هوایی و هرگونه خاکی کشت داد. فقط لازم است اشاره کنیم که آب زیاد در زمان رسیدن میوه باعث ترک خوردن آن خواهد شد.

 

محصولات انار

از انار محصولات گوناگونی تهیه می شود که می توان به رب، آب انار، لواشک، چاشنی غذا و مربای انار اشاره کرد. از پوست این میوه برای تهیه رنگ سنتی استفاده می شود. همچنین در طب سنتی جوشانده ی پوست انار برای درمان مشکلات گوارشی و گلو درد تجویز می شود.

مواد مغذی انار

انار منبع غنی ویتامین های A، ث و B است و حاوی مواد معدنی گوناگونی همچون کلسیم، پتاسیم و آهن است. این میوه قرمز رنگ همچنین فیبر زیادی نیز دارد.

دو ماده اصلی انار یعنی پونیکالاگین و اسید پونیکیک مسئول بیشتر خواص سلامتی در این میوه هستند. انار همچنین حاوی مقادیر زیادی آنتی اکسیدان است که گفته می شود حدود سه برابر بیشتر از آنتی‌اکسیدان موجود در چای سبز است.

 

آیا انار برای سلامت استخوان ها مفید است؟

در مطالعاتی که در سال های ۲۰۱۴ و ۲۰۱۵ صورت پذیرفت، ثابت گشت که مصرف مداوم انار از پوکی و شکنندگی استخوان ها در موش ها پیشگیری کرده است. اما این آزمایش هنوز روی انسان صورت نگرفته و هنوز هیچ مصداقی برای اثبات این ادعا وجود ندارد.

آیا انار موجب عملکرد بهتر ورزشکاران می شود؟

آنتی‌اکسیدان موجود در انار میزان صبر و تحمل ورزشکاران را افزایش داده و فعالیت های ایروبیک آن ها را بهبود می بخشد. این ادعا به دنبال تحقیقی عنوان شد که به موجب آن ورزشکاران ۱۵ روز پیاپی، حدود ۵۰۰ میلی لیتر آب انار مصرف کردند.

همچنین در آزمایشی دیگر نیز ثابت شد که مصرف آب انار ۳۰ دقیقه پیش از انجام فعالیت های ورزشی، موجب تقویت روند انجام آن ها می شود.

آیا انار خاصیت ضدالتهابی دارد؟

تحقیقات علمی متعددی خاصیت ضدالتهابی انار را ثابت کرده اند. برخی از آزمایشات مشخص کرده اند که مصرف انار می تواند به درمان التهابات معده و روده منجر شود. این در حالی است که مطالعات دیگری ثابت کرده اند که اسید پونیکیک موجود در روغن هسته انار روی سلول های سرطانی سینه خاصیت ضدالتهابی دارد.

همچنین مشخص شده، با مصرف روزانه آب انار پس از ۱۲ هفته علایم التهابی کمتری در خون بیماران مبتلا به دیابت نوع ۲ وجود داشت.

آیا انار می تواند خطر ابتلا به بیماری های قلبی را کم کرده و موجب کاهش فشار خون شود؟

در تحقیقی که در سال ۲۰۱۳ صورت گرفت، مشخص شد که مصرف ۱۵۰ میلی گرم آب انار در هر روز به مدت ۲ هفته در کاهش فشار خون بیماران تاثیر زیادی دارد. همچنین در یکی از تحقیقات سال ۲۰۰۵ هم ثابت شد که نوشیدن آب انار به بهبود جریان خون و عملکرد قلب کمک می کند و بنابراین گزینه درمانی خوشمزه ای برای افرادی بشمار می رود که از مشکلات قلبی رنج می برند.

آیا انار موجب تقویت حافظه انسان می شود؟

تحقیقی در مورد تاثیر مصرف انار بر قابلیت های شناختی مغز همچنان در دست اجراست. اما در آزمایش کوچکی که روی تعدادی از افراد میان سال صورت گرفت، از آن ها خواسته شد تا هر روز یک لیوان آب انار مصرف کنند و پس از گذشت چهار هفته، مشخص شد که ویژگی های کلامی و بصری افراد بهبود محسوسی داشته است.

در آزمایش دیگری نیز مشخص شد که انار روی عملکرد شناختی مغز موش ها تاثیر مثبت داشته است.

آیا انار می توانید روی تاثیر داروها اثر منفی داشته باشد؟

در برخی موارد اعلام شده که انار را نباید با بعضی داروهای مربوط به فشار خون یا استاتین ها مصرف کرد. اگر در حال مصرف داروی ویژه ای هستید که تصور می کنید ممکن است با انار تضاد داشته باشد، حتما با پزشک معالج خود در این رابطه مشورت کرده و از وی کمک بخواهید.

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest

0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x