اموزش تصویری پخت کیک یزدی

کیک یزدی اصیل، نوعی شیرینی با طعمی لذیذ و از نظر مقدار شیرینی متعادل است که حتی نظر افرادی که از مصرف شیرینی پرهیز می کنند را به خود جلب کرده و همین مسئله باعث شده تا به عنوان عنصری همیشگی در مراسم و جلسات مختلف مورد استفاده قرار گیرد.
در این مطلب شما را با طرز تهیه کیک یزدی به همراه نکات مربوط به آن آشنا خواهیم کرد.
کیک یزدی
معروف‌ترین سوغات‌ شهر یزد، کیک یزدی است. بیشتر سوغاتی‌های این شهر تاریخی را شیرینی‌های خوشمزه‌ای تشکیل می‌دهد که ادویه‌های سنتی مورد استفاده در آن طعمی متفاوت به آن داده است، شیرینی‌هایی نظیر قطاب، باقلوا، پشمک و… که در کل ایران طرفداران زیادی دارند و کمتر کسی پیدا می‌شود که در سفر به یزد، طعم شیرینی‌های آن را تجربه نکند.
در میان این شیرینی‌های متنوع با کیکی مواجه خواهید شد که انواع آن در شهر‌های دیگر طبخ می‌شود که نه تنها از نظر طعم و مزه، بلکه از نظر ظاهری نیز با کیک یزدی اصیل متفاوت است. کیک یزدی دارای ضخامت کمتری است و در مرکز آن برجستگی ترک خورده‌ای به چشم می‌خورد که ظاهر آن را منحصر به فرد می‌سازد.
کیک یزدی با داشتن شیرینی متعادل و پودر پسته‌ی روی آن، مورد توجه هر سلیقه‌ای قرار می‌گیرد و طرفداران زیادی را به خود جلب کرده است. طعم و مزه واقعی این کیک را زمانی متوجه می‌شوید که یکی از انواع مرغوب آن که با مواد درجه یک تهیه شده باشد را امتحان کنید.
این کیک را به واسطۀ دستور پخت ساده‌ای که دارد می‌توان به راحتی در خانه نیز آماده کرد و در کنار انواع نوشیدنی گرم و سرد میل کرد.

طرز تهیه کیک یزدی اصیل

مواد لازم
تخم مرغ 3 عدد
شکر 1 پیمانه
ماست یونانی ساده 3/4 پیمانه
روغن مایع 1/2 پیمانه
پودر هل 1 قاشق چایخوری
گلاب 2 قاشق غذاخوری
آرد  1+3/4 پیمانه
نشاسته ذرت 3 قاشق غذاخوری
بکینگ پودر 2 قاشق چایخوری
پودر پسته برای تزیین به مقدار لازم

دستور تهیه:

  1. فر را روی درجه حرارت ۴۰۰ درجه فارنهایت گرم کنید. برای اینکه کیک پف کرده و کیفیت خوبی پیدا کند باید فر را از قبل خوب گرم کنید.
  2. قالب کیک یزدی یا کپسول‌های کاغذی مافین را در سینی فر قرار دهید تا آماده باشد.
  3. تخم مرغ ها را از یخچال بیرون قرار دهید تا به دمای محیط برسند، سپس در یک کاسه نسبتا بزرگ، تخم مرغ و شکر را مخلوط کنید.

    تخم مرغ و شکر

  4. تخم مرغ و شکر را خوب هم بزنید تا کرم رنگ شود.

    تخم مرغ زده

  5. سپس ماست و روغن را به تخم مرغ و شکر اضافه کنید.

    افزودن ماست

  6. مخلوط تخم مرغ و ماست را به مدت 6-5 دقیقه خوب هم بزنید تا یکدست شوند و سپس گلاب را اضافه کنید.

    مخلوط ماست و تخم مرغ

  7. در ظرف دیگری آرد، نشاسته ذرت، پودر هل و بکینگ پودر را مخلوط کرده و سه بار الک کنید.
  8. مواد خشک الک شده را در سه مرحله به مایه تخم مرغ اضافه کرده و با لیسک هم بزنید. هم زدن باید در حدی باشد که فقط آرد با مواد مخلوط شود و نیازی به هم زدن زیاد نیست.

    کیک یزدی اصیل با تصویر

  9. در پایان حدود ۲۰ الی ۳۰ ثانیه، مواد را با همزن برقی بزنید تا یکدست شود و مایه کیکی غلیظ حاصل شود.

    مایه کیک یزدی

  10. بلافاصله مایه را در قالب‌های کیک ریخته و ۲/۳ حجم قالب را با آن پر کنید. اگر تمایل دارید روی کیک ترک بخورد، یک قاشق را در روغن مایع بزنید، روی مایه کیک در قالب مثل علامت بعلاوه فرد کنید و هر بار قاشق را به روغن آغشته کنید.
  11. روی مواد کمی پودر پسته بریزید و سینی را به مدت ۱۰ دقیقه در فری که از قبل روی حرارت ۴۰۰ درجه فانهایت گرم شده، قرار دهید.

    پر کردن قالب کیک

  12. سپس درجه حرارت فر را به ۳۵۰ درجه فارنهایت کاهش داده و فرصت دهید تا کیک ۱۲-۱۰ دقیقه دیگر بپزد و رنگ آن طلایی مایل به قهوه‌ای شود.

    کیک یزدی اصیل

  13. پس از پخت، قالب‌ها را از فر خارج کرده و اجازه دهید تا کیک ۱۵ دقیقه خنک شود، سپس با چای، قهوه یا شیر سرو کنید.

    عکس کیک یزدی

علت پف نکردن کیک یزدی

یکی از مشکلاتی که اکثر خانم‌ها در درست کردن کیک دارند این است که کیک سفت می‌شود، مواد کیک به هم می‌چسبند و کیک پف نمی‌کند. این مساله چند دلیل اصلی دارد:

  • تخم مرغ سرد به سختی کف می‌کند، بنابراین تخم مرغ را حداقل یک ساعت قبل از زدن از یخچال درآورید. تخم مرغ سرد، نه تنها خوب زده نمی‌شود بلکه مخلوط کردنش با مواد دیگر هم دشوار است. زدن، مخلوط کردن و پختن تخم مرغی که دمای محیط را گرفته باشد، بسیار آسان‌تر از تخم مرغ سرد است.

 

  • اگر فر از قبل گرم نشده باشد پف کیک می‌خوابد و کیفیت مطلوب را پیدا نمی‌کند.
  • اگر دمای فر خیلی زیاد یا خیلی کمتر از دمای ذکر شده در دستور پخت باشد در میزان پف کردن کیک تاثیر می‌گذارد.

 

  • اگر میزان بیکینگ پودر به نسبت آرد کم بوده یا خیلی کهنه باشد در پف نکردن کیک موثر است، بنابراین اگر آرد مرغوب ندارید میزان بکینگ پودر را باید ۲ تا ۳ برابر دستور بریزید تا نتیجه خوبی حاصل شود.

 

  • اگر اندازه قالب نسبت به مایه کیک خیلی بزرگ یا کوچک باشد و میزان ریختن مایه کیک در آن رعایت نشود، می‌تواند در پف کیک موثر باشد.

 

  • اگر مایه کیک خیلی کند آماده شود و فاصله بین تهیه مواد تا قرار گرفتن در فر خیلی زیاد باشد، رطوبت کیک از بین رفته و پف نمی‌کند، بنابراین حداکثر زمان آماده سازی مواد کیک باید ۳۰ دقیقه باشد و پس از آماده سازی، قالب کیک فورا در فری که از قبل روی درجه حرارت مشخص گرم شده قرار گیرد.

 

اگر اطراف کیک یزدی پف کند، ولی وسط آن پف نکند، دو دلیل می‌تواند داشته باشد:
  1. باز و بسته کردن درب فر در حین پخت
  2. فاصله زیاد بین تهیه مواد تا قرار گرفتن در فر

طعم خوب کیک یزدی باعث شده یکی از شیرینی‌های اصلی در مراسم مختلف باشد؛ مراسم عزاداری از جمله جا‌هایی هستند که با این کیک در کنار چای از میهمان‌ها پذیرایی می‌شود. اما استفاده از آن تنها به مراسم عزاداری ختم نمی‌شود، بلکه در جشن‌ها و اعیاد نیز در میان مردم پخش می‌شود تا کام آن‌ها را شیرین کند.

 

هرچند در جشن‌های عروسی یا جشن‌هایی از این قبیل، کمتر به چشم می‌خورد، اما در بسیاری از جلسات رسمی و اداری هم، با آن از میهمان‌ها پذیرایی می‌شود و به واسطۀ حجم و مزه‌ای که دارد به عنوان یک خوراکی مقوی و لذیذ مورد استفاده قرار می‌گیرد که افراد بعد از خوردن یک یا دو عدد از آن احساس سیری خواهند کرد.

منبع:مجله ستاره

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest

0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x