خوراک ژیگو، غذایی گوشتی است که از گوشت گوسفند یا گوساله جوان تهیه می شود. ژیگو را با نمک، سبزی معطر و سیر طبخ میکنند. در ادامه مطلب طرز تهیه ژیگو فرانسوی توضیح داده شده است که امیدوارم خوشتان بیاید.
مواد لازم : گوشت ران گوسفند یا گوساله : 1 عدد
نعنا و ترخون : به مقدار لازم
سیر : 10 حبه
سیب زمینی : 3 عدد
پیاز : 2 عدد
رب گوجه فرنگی : 3 قاشق غذاخوری
نمک و فلفل : به مقدار لازم
طرز تهیه ژیگو فرانسوی :
شیوه اول : – ابتدا استخوان ران را خارج کرده، چربی های اضافی روی گوشت را با چاقو جدا کرده و دور می اندازیم.
– با نوک چاقو سوراخ هایی داخل گوشت ایجاد می کنیم و داخل هر کدام از سوراخ ها 1 عدد سیر و مقداری ترخون و نعنا قرار می دهیم.
– داخل قابلمه مقداری روغن ریخته و روی حرارت متوسط گاز قرار می دهیم تا داغ شود. روغنی که ژیگو را در آن سرخ می کنیم بهتر است کره آب شده و یا روغن زیتون بدون بو باشد.
– سپس گوشت را با روغن داغ درون قابلمه، تا اندازه ای تفت می دهیم که رنگ گوشت تغییر کند.
– پیاز خلالی خرد شده ، رب گوجه فرنگی و 4 لیوان آب را به گوشت اضافه کرده و بعد از به جوش آمدن حرارت گاز را کم می کنیم تا ژیگو پخته شده و آب غذا تمام شود.
– ژیگوی آماده شده را در ظرف مناسب گذاشته، با چاقو به صورت رولت های باریک برش زده و سس باقی مانده را روی آن می ریزیم.
– سیب زمینی را بصورت خلالی خرد کرده و همراه سیر خرد شده سرخ می کنیم، سپس دور ژیگوی آماده شده چیده، سرو می کنیم.
شیوه دوم : – ابتدا استخوان ران را خارج کرده، چربی های اضافی روی گوشت را با چاقو جدا کرده و دور می اندازیم.
– با نوک چاقو سوراخ هایی داخل گوشت ایجاد می کنیم و داخل هر کدام از سوراخ ها 1 عدد سیر و مقداری ترخون و نعنا قرار می دهیم.
– برای تهیه ژیگوی فرانسوی در فر، ابتدا فر را با دمای 160 درجه سانتیگراد روشن می کنیم.
– سیب زمینی ها را به صورت خلالی یا مکعب های درشت خرد می کنیم.
– کف سینی فر را چرب کرده، سیب زمینی و چند سیر با پوست را داخل سییی ریخته و پخش می کنیم.
– گوشت را روی سیب زمینی ها قرارمی دهیم.
– روی گوشت را با کره یا روغن زیتون خوب چرب می کنیم و رویش نمک و فلفل می پاشیم.
– 2 لیوان آب داخل سینی فر ریخته، به مدت 3-2 ساعت داخل فر قرار می دهیم تا گوشت پخته شود.
– ژیگوی آماده شده را در ظرف مناسب گذاشته، با چاقو به صورت رولت های باریک برش زده، در انتها عصاره ای را که ته سینی باقی مانده است رویش ریخته و سرو می کنیم.
نکته : – می توانیم بسته به ذائقه، مقدار سیر را کم یا زیاد کنیم. بدون سیر ژیگو خوش طعم نخواهد شد.
– گوشت ژیگو باید نرم و از ران گوساله یا گوسفند جوان باشد.