قارچ کفیر چیست؟خواص فواید و مضرات قارچ کفیر

کفیر، نوشیدنی غیرطبیعی تخمیری حاصل از شیر است که گفته می‌شود خواص زیادی برای بدن دارد اما بهتر است درباره مضرات کفیر هم اطلاعاتی داشته باشید
قارچ کفیر دانه‌هایی شبیه ژله و به رنگ سفید است که شامل انواع باکتری‌های مفید و مخمرهای زنده می‌باشند. از جمله خواص قارچ کفیر می‌توان به درمان بی خوابی، درمان اسهال، خاصیت ضد سرطانی، تقویت سیستم ایمنی بدن، جلوگیری از پوکی استخوان و … اشاره کرد.
همه چیز در مورد کفیر

 اگر شما هم با قارچ کفیر و خواص بی‌نظیر آن آشنایی ندارید، پیشنهاد می‌کنیم تا انتها این مطلب را بخوانید. از خواص قارچ کفیر برای بهبود بیماری‌های مختلفی مثل سرطان، سل و بیماری‌های گوارشی بهره می‌گیرند.

علاوه‌براین به دلیل خاصیت آرام بخشی آن، برای تسکین و درمان برخی بیماری‌های روحی و روانی نیز مفید است. برای آشنایی بیشتر با خواص قارچ کفیر، این ماده معجزه‌آسا با ما همراه باشید.

http://dl.oghyanos.ir/uploads/152884411481792.jpg

منشا کفیر به بیش از دو هزار سال پیش بر می‌گردد. برای اولین بار چوپانان ساکن کوه‌های قفقاز این نوشیدنی با ارزش را کشف کردند و سال‌هاست که با اثرات دارویی این قارچ آشنا هستند. آنان از کفیر به جای آب خوردن و همینطور برای غذا از این ماده استفاده می‌کنند.

قفقازی‌ها به داشتن طول عمر بالای صد سال مشهورند و اعتقاد بر این است که مصرف کفیر ارتباط زیادی با طول عمر در قفقاز دارد. به طور میانگین مردم قفقاز بین ۱۰۰ تا ۱۵۰ سال عمر می‌کنند. بنابراین آنان وجود کفیر را موهبت و نعمتی بزرگ از طرف خداوند می‌دانند.
این خود نشان‌دهنده آن است که خواص قارچ کفیر در عملکرد سیستم‌های بدن موثر بوده و سلامتی را به شما هدیه می‌دهد. به همین دلیل آن را اکسیر جوانی می‌نامند.

نام کفیر از کلمه ترکی “کیف – kief” به معنای لذت‌بردن گرفته شده و دلیل این نام‌گذاری، حس‌خوب و سرزندگی بعد از نوشیدن این ماده است. کفیر دارای خواص درمانی بسیار زیادی است و مردم قفقاز و ترکستان راز طول عمر و سلامت خود را استفاده از این ماده می‌دانند.

کفیر چگونه بدست می‌آید؟

برای تولید کفیر از دانه‌های کفیر یا قارچ کفیر استفاده می‌شود، این دانه‌ها که چیزی شبیه به گل کلم هستند و جنسی شبیه ژله دارند، شیر را تخمیر و به ماست تبدیل می‌کند. دانه‌های كفیر شامل باكتری‌ها و مخمرهای خاصی است كه در واقع مسئول ایجاد طعم ترش و گازدار كفیر می‌باشد.

قارچ کفیر به دو صورت زنده و خشک می‌تواند نگهداری شود. در حالت زنده داخل شیر و در دمای اتاق و در حالت خشک همراه با شیر خشک و در یخچال نگهداری می‌شود. معمولا کفیر خوب و با کیفیت از قارچ‌های زنده تولید می‌شود.

ارزش غذایی کفیر

کفیر یک ماست نوشیدنی و محصولی نیرو بخش به حساب می‌آید که به بدن در استفاده از کربوهیدرات‌ها، چربی‌ها و پروتئین‌ها به منظور رشد، نگهداری و فعالیت سلولی کمک می‌کند. این ماده غذایی همچنین حاوی پروتئین و بعضی اسیدهای آمینه ضروری است.

تریپتوفان یکی از این اسید آمینه‌هاست که به دلیل اثر آرام‌بخش آن بر سیستم عصبی، شهرت دارد و نیز به علت داشتن املاح مهم از جمله منیزیم و کلسیم، برای جلوگیری از عوارض سیستم عصبی در رژیم‌های غذایی توصیه می‌گردد. كفیر منبع كامل پروتئین بوده و حاوی تعداد زیادی از اسیدهای آمینه ضروری برای سلامت بدن است.
همچنین کفیر غنی از ویتامین‌های گروه B مثل B12 ،B1 و ویتامین K است که در عملکرد صحیح کلیه‌ها، کبد و سیستم عصبی نقش بسزایی دارند.

كمبود اسید فولیک در خانم‌ها به ویژه خانم‌های باردار شایع است. بنابراین این محصول معجزه‌آسا در پیشگیری و درمان بیماری‌ها بسیار مفید است.

مقدار مصرف کفیر

مصرف یک الی سه لیوان نوشیدنی کفیر روزانه توصیه می‌شود.

روش نگهداری کفیر چگونه است؟

نكته مهم زمان مصرف کفیر است كه باید باكتری‌های آن به اندازه كافی زنده و فعال باشند. تولید کنندگان توصیه می‌کنند که این محصول را در یخچال نگهداری كنید.

  • همیشه قارچ کفیر را در دمای پایین‌تر از 32 درجه سانتی‌گراد نگه دارید در غیر این صورت، قارچ تجزیه شده و از بین خواهد رفت.
  • قارچ کفیر را به دور از نور قرار دهید زیرا نور بر کیفیت و میزان رشد این قارچ تاثیر نامطلوب خواهد داشت.
  • هرگز قارچ کفیر را داخل ظروف فلزی قرار ندهید. بهترین ظرف برای نگهداری کفیر ظرف شیشه‌ای، سفالی و چینی بدون لعاب است.
http://dl.oghyanos.ir/uploads/152884411453531.jpg

خواص قارچ کفیر

تقویت سیستم ایمنی بدن: یکی از بهترین خواص قارچ کفیر توانایی جذب و ذخیره كلسیم و منیزیم در بدن است. در نتیجه در تقویت سیستم عصبی موثر بوده و در افرادی كه از بی‌خوابی و استرس رنج می‌برند، می‌تواند آرام‌بخش و كمک‌ كننده باشد.

متعادل کردن فشار وتنظیم قند خون: كفیر به عنوان منبع غنی از ویتامین K، كلسیم و پتاسیم به شمار می‌رود. لذا در متعادل كردن فشار خون تاثیر بسزایی دارد. از طرف دیگر به دلیل داشتن مقادیر زیاد کلسیم، کاهش دهنده کلسترول خون بوده و در تنظیم قندخون و درمان پوکی استخوان موثر است.
تقویت سیستم ایمنی بدن: مصرف این ماده، سیستم ایمنی بدن را تقویت کرده و از بروز اغلب بیماری‌ها از جمله سرماخوردگی، بیماری‌های عفونی، سرطان و رشد تومورها جلوگیری می‌کند. در افرادی که در ناحیه مخاط دهان و لثه دچار عارضه شده‌اند، دیده شده است که با مصرف کفیر، پس از سه ماه بهبودی کامل یافته‌اند.
زیبایی پوست و مو: از دیگر خواص قارچ کفیر، زیبایی پوست و مو است. از آنجایی که کفیر در زیبایی و شادابی پوست موثر است، در كرم‌ها و پاک‌كننده‌های آرايشی مورد استفاده قرار می‌گیرد. همچنین ناراحتی‌های پوستی به ویژه اگزما و جوش‌های صورت را درمان می‌کند و از طریق استعمال خارجی موجب لطافت و نرمی پوست بدن می‌شود.
تقویت دستگاه گوارش: از جمله خواص قارچ کفیر اشتها آور بودن آن است. (چه در بی‌اشتهایی‌های عصبی و چه در بی‌اشتهایی‌هایی که منشا گوارشی داشته باشند.) اما در عین حال وزن را نیز ثابت نگه می دارد.

علاوه بر این استفاده از کفیر، پس از مصرف یک دوره طولانی مدت آنتی‌بیوتیک‌ها، باعث بازیابی میکروفلورهای روده و معده می‌گردد. (میکروفلورها باکتری‌های مفیدی هستند که به دستگاه گوارش کمک می‌کنند و استفاده طولانی مدت از آنتی بیوتیک‌ها، با اثرات منفی بر این میکروب‌های مفید همراه خواهد بود.)

درباره خواص قارچ کفیر چه می‌دانید؟

دیگر خواص قارچ کفیر عبارتند از:

  • درمان ناراحتی‌های کبدی و یرقان
  • درمان افسردگی و اضطراب
  • جلوگیری از بیماری پوكی استخوان
  • درمان اسهال
  • درمان بی‌خوابی
  • هضم راحت‌تر شیر و جذب بهتر مواد مغذی موجود در آن
  • درمان خستگی و ایجاد شادابی
  • کاهش سر درد و کمک به درمان میگرن
  • کمک به درمان بیماری‌های مفصلی و کاهش درد بیماری‌های روماتیسمی
  • داشتن خاصیت ضداسپاسمی
  • مقوی برای زنان باردار، شیرده و زنان در سنین بالا

کفیر محصولی است كه در راستای سالم‌سازی، باعث طول عمر، بهبود سیستم گوارشی و مانع تكثیر باكتری‌های ترشح كننده سموم (كه پوست و مو را خراب می‌كنند) می‌شود. از خواص قارچ کفیر استفاده‌های دارویی و درمانی زیادی می‌کنند و تاكنون اطلاعاتی مبنی بر تاثیرات منفی کفیر بر سلامتی گزارش نشده است.

مضرات کفیر

بسیاری از دوغ‌های تولیدی با نام کفیر آلوده هستند و دچار گازدارشدن و تورم بسته‌بندی (در دوغ‌هایی که روی بسته‌بندی آنها واژه «بدون گاز» نوشته‌ شده‌ است) می‌شوند. متاسفانه گاهی افزودنی‌های غیرمجازی برای جلوگیری از گازدارشدن به آنها اضافه می‌شود که این خود می تواند مضرات کفیر را بیشتر از سود آن کند.

براساس استاندارد ملی ایران در خصوص دوغ‌های گازدار نه دوغ‌های بدون گاز که اکثر دوغ‌های بازار را تشکیل می‌دهد، ‌گاز موجود در دوغ‌ها گاز تخمیری یا تزریقی است و نه طبیعی. گاز تخمیری از تخمیر میکروب‌ها به دست می‌آید و گاز تزریقی با دستگاه تزریق می‌شود.
گفتن اینکه گاز موجود در آنها طبیعی است کاملا اشتباه است. بنابراین بهتر است بدانید گازداربودن نوشیدنی‌هایی که باید بدون گاز باشند، به معنای کیفیت و مزیت آنها نیست بلکه نشان از فساد آنها دارد. البته نوشیدنی‌های کفیر نیز مانند دوغ باید تا زمان مصرف در یخچال نگهداری شوند.
کفیر (Kefir)
طبع گیاه
  • معتدل
طریقه مصرف
  • قرص جویدنی کفیر
  • کفیر منجمد خشک شده
  • کفیر شیر پس چرخ
  • کفیر طبیعی (تخمیر شیر به وسیله قارچ های زنده کفیر)
خواص درمانی
  • درمان یبوست
  • جلوگیری از پوكی استخوان
  • درمان اسهال
  • درمان بیماری‌های گوارشی
  • مؤثر در زیبایی پوست
  • مقاوم كردن سیستم ایمنی بدن و کمک به درمان ایدز
  • هضم راحت‌تر شیر و جذب بهتر مواد مغذی موجود در آن
  • ضد سرطان
  • ترشح بزاق دهان
  • تحریک ترشح شیره معده
  • درمان سندرم خستگی
  • مقوی برای زنان باردار، شیرده و مسن
  • درمان آلرژی ها
مضرات
  • آلودگی در هنگام تولید و داشتن افزودنی های غیر مجاز

طرز تهیه کفیر

در گذشته کفیر را تنها به صورت سنتی درست می‌کردند. ما نیز در اینجا قصد داریم طرز تهیه کفیر را به همان سبک قدیمی و اصیل به شما آموزش دهیم.
  1. ابتدا 30 گرم معادل 2 قاشق غذاخوری قارچ کفیر را داخل یک سبد پلاستیکی ریخته و با 1 لیوان آب‌معدنی شستشو دهید. (استفاده از آب بدون کلر ضروری است زیرا بر کیفیت محصول اثر می‌گذارد.)
  2. کفیرهای شسته‌شده را داخل یک ظرف شیشه‌ای که دهانه گشاد دارد قرار دهید.
  3. شیر را چند دقیقه‌ای بیرون از یخچال قرار دهید تا هم‌دمای محیط شود سپس؛ حدود 2 لیوان شیر به قارچ‌های داخل شیشه اضافه کنید و حدود 10 ثانیه به آرامی با قاشق چوبی شیر و کفیر را مخلوط کنید.
توجه کنید:
حتما از شیر تولید روز با حداکثر 4 روز تاریخ انقضا استفاده نمایید زیرا شیرهای با ماندگاری بالا دارای مواد نگهدارنده‌ هستند و این مواد، قارچ شما را از بین خواهند برد. شیر کم‌چرب ارگانیک بهترین انتخاب است.
  1. شیر باید به اندازه‌ای باشد که حدود 2 تا 4 سانت از سر ظرف خالی بماند.
  2. درب ظرف شیشه‌ای را با دو لایه پارچه ضخیم و یک تکه نخ محکم ببندید و آن را به مدت 24 ساعت داخل محل تاریکی مثل کمد یا کابینت با دمایی حدود 20 تا 24 درجه قرار دهید. برای بستن سر ظرف شیشه‌ای، از درب خود ظرف نیز می‌توانید استفاده نمایید اما باید آن را طوری ببندید که مقداری فضا برای خروج گاز حاصل از تخمیر باقی بماند و آن را کاملا کیپ نکنید.
  3. بعد از گذشت مدت زمان ذکر شده، کفیر شما آماده خوردن است. در این مرحله باید ابتدا ظرف شیشه‌ای را خوب تکان دهید تا محتویات آن یکدست شوند و قارچ‌ها راحت‌ از مایع کفیر جدا شوند.
  4. یک ظرف تمیز برداشته و سبد پلاستیکی را روی آن قرار دهید و محتویات شیشه را داخل آن بریزید و با کمک قاشق چوبی آن‌ها را تکان دهید تا مایع از قارچ کفیر جدا شود.
کفیر جداشده را می‌توانید به مدت 10 روز داخل یخچال نگهداری کنید و آن‌ها را مستقیم مصرف کنید و یا با آن‌ها انواع دسر و غذاهای خوشمزه تهیه نمایید.
0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest

0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x