اگر شما هم با قارچ کفیر و خواص بینظیر آن آشنایی ندارید، پیشنهاد میکنیم تا انتها این مطلب را بخوانید. از خواص قارچ کفیر برای بهبود بیماریهای مختلفی مثل سرطان، سل و بیماریهای گوارشی بهره میگیرند.
علاوهبراین به دلیل خاصیت آرام بخشی آن، برای تسکین و درمان برخی بیماریهای روحی و روانی نیز مفید است. برای آشنایی بیشتر با خواص قارچ کفیر، این ماده معجزهآسا با ما همراه باشید.
منشا کفیر به بیش از دو هزار سال پیش بر میگردد. برای اولین بار چوپانان ساکن کوههای قفقاز این نوشیدنی با ارزش را کشف کردند و سالهاست که با اثرات دارویی این قارچ آشنا هستند. آنان از کفیر به جای آب خوردن و همینطور برای غذا از این ماده استفاده میکنند.
نام کفیر از کلمه ترکی “کیف – kief” به معنای لذتبردن گرفته شده و دلیل این نامگذاری، حسخوب و سرزندگی بعد از نوشیدن این ماده است. کفیر دارای خواص درمانی بسیار زیادی است و مردم قفقاز و ترکستان راز طول عمر و سلامت خود را استفاده از این ماده میدانند.
کفیر چگونه بدست میآید؟
برای تولید کفیر از دانههای کفیر یا قارچ کفیر استفاده میشود، این دانهها که چیزی شبیه به گل کلم هستند و جنسی شبیه ژله دارند، شیر را تخمیر و به ماست تبدیل میکند. دانههای كفیر شامل باكتریها و مخمرهای خاصی است كه در واقع مسئول ایجاد طعم ترش و گازدار كفیر میباشد.
ارزش غذایی کفیر
کفیر یک ماست نوشیدنی و محصولی نیرو بخش به حساب میآید که به بدن در استفاده از کربوهیدراتها، چربیها و پروتئینها به منظور رشد، نگهداری و فعالیت سلولی کمک میکند. این ماده غذایی همچنین حاوی پروتئین و بعضی اسیدهای آمینه ضروری است.
كمبود اسید فولیک در خانمها به ویژه خانمهای باردار شایع است. بنابراین این محصول معجزهآسا در پیشگیری و درمان بیماریها بسیار مفید است.
مقدار مصرف کفیر
مصرف یک الی سه لیوان نوشیدنی کفیر روزانه توصیه میشود.
روش نگهداری کفیر چگونه است؟
نكته مهم زمان مصرف کفیر است كه باید باكتریهای آن به اندازه كافی زنده و فعال باشند. تولید کنندگان توصیه میکنند که این محصول را در یخچال نگهداری كنید.
- همیشه قارچ کفیر را در دمای پایینتر از 32 درجه سانتیگراد نگه دارید در غیر این صورت، قارچ تجزیه شده و از بین خواهد رفت.
- قارچ کفیر را به دور از نور قرار دهید زیرا نور بر کیفیت و میزان رشد این قارچ تاثیر نامطلوب خواهد داشت.
- هرگز قارچ کفیر را داخل ظروف فلزی قرار ندهید. بهترین ظرف برای نگهداری کفیر ظرف شیشهای، سفالی و چینی بدون لعاب است.
خواص قارچ کفیر
تقویت سیستم ایمنی بدن: یکی از بهترین خواص قارچ کفیر توانایی جذب و ذخیره كلسیم و منیزیم در بدن است. در نتیجه در تقویت سیستم عصبی موثر بوده و در افرادی كه از بیخوابی و استرس رنج میبرند، میتواند آرامبخش و كمک كننده باشد.
علاوه بر این استفاده از کفیر، پس از مصرف یک دوره طولانی مدت آنتیبیوتیکها، باعث بازیابی میکروفلورهای روده و معده میگردد. (میکروفلورها باکتریهای مفیدی هستند که به دستگاه گوارش کمک میکنند و استفاده طولانی مدت از آنتی بیوتیکها، با اثرات منفی بر این میکروبهای مفید همراه خواهد بود.)
دیگر خواص قارچ کفیر عبارتند از:
- درمان ناراحتیهای کبدی و یرقان
- درمان افسردگی و اضطراب
- جلوگیری از بیماری پوكی استخوان
- درمان اسهال
- درمان بیخوابی
- هضم راحتتر شیر و جذب بهتر مواد مغذی موجود در آن
- درمان خستگی و ایجاد شادابی
- کاهش سر درد و کمک به درمان میگرن
- کمک به درمان بیماریهای مفصلی و کاهش درد بیماریهای روماتیسمی
- داشتن خاصیت ضداسپاسمی
- مقوی برای زنان باردار، شیرده و زنان در سنین بالا
کفیر محصولی است كه در راستای سالمسازی، باعث طول عمر، بهبود سیستم گوارشی و مانع تكثیر باكتریهای ترشح كننده سموم (كه پوست و مو را خراب میكنند) میشود. از خواص قارچ کفیر استفادههای دارویی و درمانی زیادی میکنند و تاكنون اطلاعاتی مبنی بر تاثیرات منفی کفیر بر سلامتی گزارش نشده است.
مضرات کفیر
بسیاری از دوغهای تولیدی با نام کفیر آلوده هستند و دچار گازدارشدن و تورم بستهبندی (در دوغهایی که روی بستهبندی آنها واژه «بدون گاز» نوشته شده است) میشوند. متاسفانه گاهی افزودنیهای غیرمجازی برای جلوگیری از گازدارشدن به آنها اضافه میشود که این خود می تواند مضرات کفیر را بیشتر از سود آن کند.
کفیر (Kefir) | |
طبع گیاه |
|
طریقه مصرف |
|
خواص درمانی |
|
مضرات |
|
طرز تهیه کفیر
- ابتدا 30 گرم معادل 2 قاشق غذاخوری قارچ کفیر را داخل یک سبد پلاستیکی ریخته و با 1 لیوان آبمعدنی شستشو دهید. (استفاده از آب بدون کلر ضروری است زیرا بر کیفیت محصول اثر میگذارد.)
- کفیرهای شستهشده را داخل یک ظرف شیشهای که دهانه گشاد دارد قرار دهید.
- شیر را چند دقیقهای بیرون از یخچال قرار دهید تا همدمای محیط شود سپس؛ حدود 2 لیوان شیر به قارچهای داخل شیشه اضافه کنید و حدود 10 ثانیه به آرامی با قاشق چوبی شیر و کفیر را مخلوط کنید.
- شیر باید به اندازهای باشد که حدود 2 تا 4 سانت از سر ظرف خالی بماند.
- درب ظرف شیشهای را با دو لایه پارچه ضخیم و یک تکه نخ محکم ببندید و آن را به مدت 24 ساعت داخل محل تاریکی مثل کمد یا کابینت با دمایی حدود 20 تا 24 درجه قرار دهید. برای بستن سر ظرف شیشهای، از درب خود ظرف نیز میتوانید استفاده نمایید اما باید آن را طوری ببندید که مقداری فضا برای خروج گاز حاصل از تخمیر باقی بماند و آن را کاملا کیپ نکنید.
- بعد از گذشت مدت زمان ذکر شده، کفیر شما آماده خوردن است. در این مرحله باید ابتدا ظرف شیشهای را خوب تکان دهید تا محتویات آن یکدست شوند و قارچها راحت از مایع کفیر جدا شوند.
- یک ظرف تمیز برداشته و سبد پلاستیکی را روی آن قرار دهید و محتویات شیشه را داخل آن بریزید و با کمک قاشق چوبی آنها را تکان دهید تا مایع از قارچ کفیر جدا شود.